TOPIK SINAVINA BAŞVURDUM ( DİKKAT!!!!)

Herkese merhabalar
Bu yazımda çok önemli bir konuya açıklık getireceğim. Hepinizin işine yarayacağını düşündüğüm bu bilgileri bizzat bir hafta içerisinde deneyimleyerek yaşadım. Sizlerinde aynı zorlukları yaşamaması adına TOPIK sınavına nasıl başvurulacağını anlatacağım.

Hayalim, 14 Nisan'da gireceğim TOPIK I sınavında 140 puanı geçebilmek. Sınavın tamamı 200 puan, eğer 80 puanı geçerseniz TOPIK I sınavınının seviye 1 ini vermiş oluyorsunuz, eğer 140 puanı geçerseniz seviye 2 yi vermiş oluyorsunuz. Nisan' da ki sınavda seviye 2 yi verebilirsem Ekimde tekrar yapılacak olan sınavda TOPIK II ye başvurup seviye 3 veya 4 ü verebilmek istiyorum.

Hedefim bu yönde, hayaller ve şartlar bunu gerektiriyor. Çoğunuzun da bildiği gibi Kore Hükümeti Bursu'na başvuracağım için TOPIK sınavında geçtiğim her kur benim için avantaja dönüşecek.

Şimdi gelelim başvuru kısmına..

Arkadaşlar ilk olarak dikkat etmeniz gereken konu, başvuracağınız şehir.
Eğer İstanbul'da sınava girmek istiyorsanız Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'na, Ankara veya Kayseri'de sınava girmek istiyorsanız Kore Kültür Merkezi'ne başvurmanız gerekiyor.

Sınava gireceğiniz şehri belirledikten sonra bütün belgelerinizi şehre göre ayarlayacağınız için bu konuya dikkat çekmek istiyorum.

Mesela ben Ankara'da sınava girmek istiyorum. O zaman,
Kore Kültür Merkezi'nin web sitesindeki başvuru formunun çıktısını almam gerek.

İstanbul'da sınava girmek istiyorsam,
Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun başvuru formunun çıktısını almam gerekiyor.

Başvuru formları benzer olsa da aynı DEĞİL!!

Benim yaptığım hatayı yapmayın, lütfen bu kısma dikkat edin. İstanbul için başvuru formunda 2 adet vesikalık istenirken Ankara için 1 vesikalık yapıştırıyorsunuz kağıda. Çünkü İstanbul'a yaptığınız başvuru da giriş belgesi de aynı kağıtta. Ankara başvurusunda öyle değil, sınav günü veya birkaç gün önce(yanlış hatırlamıyorsam) Kore Kültür Merkezi'nden veya sınava gireceğiniz okuldan (Ankara Üniversitesi) alıyorsunuz giriş belgenizi.

*Eğer yanlış formu gönderirseniz başvurunuz geçersiz sayılıyor.

Diğer farklılıklara gelelim.

-Ankara için başvuru ücretleri TOPIK I = 60 Lira TOPIK II = 70 Lira
 İstanbul için başvuru ücretleri TOPIK I = 70 Lira TOPIK II = 80 Lira

-Ankara için ücreti AKBANK'a
 İstanbul için ücreti GARANTİ'ye yatırıyorsunuz.

(Her yıl değişebilir, bu sebeple şartnameleri dikkatlice okuyun.)

Bir diğer önemli UYARI!!

Ücreti ATM'den yollayamıyorsunuz, bankadan sıra alıyorsunuz ve havaleyi bu şekilde yapıyorsunuz. ATM'den çok denedim, hata verince Kore Kültür Merkezi'ni aradım, ATM'den hata verebildiğini söylediler. Uyarımı dikkate alırsanız benim gibi boşa zaman kaybetmezsiniz.

Havale sonrası verilen makbuzu da başvuru için göndereceksiniz, bu sebeple kağıdı atmayın veya zarar verecek hareketlerde bulunmayın.

Şimdi gelelim başvuru formuna.

Bu örnek Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'na Başvuranlar için;
Görüldüğü gibi 2 vesikalık yapıştırılıyor, bazı bilgiler tekrarlanıyor.


Bu örnek de, Kore Kültür Merkezi'ne başvuracaklar için.
Tek vesikalık içeriyor.

Sınav tarihleri aynı olsa da başvuru tarihleri farklıydı
İstanbul için;

Başvuru Tarihi: 12 Ocak 2018 (Cuma) – 25 Ocak 2018 (Persembe)
Yer: Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu


Ankara için;

Başvuru Tarihi: 2 Ocak 2018 (Salı) – 22 Ocak 2018 (Pazartesi)
Yer : Kore Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi


Formu doldurduktan sonra sitede ki adresi zarfa yazıyorsunuz ve Banka Makbuzu ve Başvuru Formunu PTT'den gönderiyorsunuz. APS Kargo'yla 1 gün içinde ulaşıyor ve internet üzerinden de kargonuzu takip edebiliyorsunuz. Normal gönderime göre daha pahalı olsa da (16 Lira civarı tutuyor APS ile) bu tür resmi belge gönderimlerinde APS'yi tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Böyle de bir makbuzunuz olacak parayı havale edince.



Belgelerin zarar görmemesi için poşet dosya ve şişme zarf kullanabilirsiniz.



Belgeleri ekledikten sonra zarfa adresi yazın.



APS gönderecekseniz bir de bu formu PTT'de doldurmanız gerekiyor.



Size böyle bir kağıt verecekler. Soldaki ilk çizdiğim dikdörtgen kısımdaki numarayı PTT gönderi takipten aratıp kargonuzun ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz.
Birkaç gün içinde Kore Kültür Merkezi'ni arayıp teyit ettirdim. Bu sayede de giriş belgesini nereden alacağımızı öğrenmiş oldum. 



Aklınızdaki her türlü soruya cevap bulabilmek için Kore Kültür Merkezi'ini arayabilirsiniz, kibarlıkla karşılıyorlar ve hiçbir sorunuzu cevapsız bırakmıyorlar.

Umarım yazımı beğenmişsinizdir ve ilerde TOPIK sınavına başvuracaksanız size kaynak olabilecek niteliktedir. Şimdilik hoşçakalın. Sorunuz varsa yoruma yazabilirsiniz.

Yazımı +1 lerseniz daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olursunuz, şimdiden teşekkürler :)



TOPIK sınav sonucumu yazdığım postu okumak isteyenler için


Yorumlar

  1. Merhaba :) çok yararlı bir paylaşım olmuş bu tur bilgiler kolay bulunmuyor önceden bir girene sormak gerekiyor. Ben yine bir şekilde başvurumu yaptım ama ulaşıp ulaşmadığı teyit ettirmedim. Yarın arayacağım onun için de. Ama ben ptt dışında başka bir kargoyla gönderdim acaba kabul edilmez mi. Giriş belgesi konusunda içim rahatladı. Ben adrese gönderirler zannediyordum. Bir aydan az kaldı ne zaman gonderecekler diye telaşa düşmüştüm. Tekrar teşekkürler. ilk kez basvuru yapacaklar için çok yararlı olmuş. Bu sefer olmazsa sonraki sınav için bunlara dikkat ederek basvurumu yaparım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep :) güzel yorumun için çok teşekkür ederim, amacım benim durumumda olanlara ulaşıp yardım etmekti amacıma ulaştıysam ne mutlu bana :) ptt dışında başka kargoyla gönderdim demişsin sorun olacağını sanmıyorum hatta daha önce ulaşmış bile olabilir. İçin rahat etmiyorsa ara tabii, çok nazikler bu konuda :) Bende sürekli duyurulara bakıyorum henüz bir şey açıklanmadı, hangi kampüste gireceğimi bilmiyorum duyuruları takip edin demişlerdi. Bakalım umarım her şey güzel olur ikimiz içinde :)

      Sil
    2. Geç gördüm canım kusura bakma :) o günden sonra aradım ve emin oldum teşekkür ederim yanıtın için. İnşallah canım ^^

      Sil
  2. Merhaba acaba sınav Ankara Üniversitesi’nin hangi kampüsünde olacak bir bilginiz var mı?~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Ankara / Ankara Üniversitesi TÖMER Merkezi (Ankara Üniversitesi Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi Ord. Prof. Dr. Şevket Aziz Kansu Binası 4. Kat)

      Sil
    2. Cevap verdiğin için çok teşekkür ederiim. Bir şeye daha soracaktım en son yapılan duyuruda sınav sabahı sınav yerinden de giriş belgesi alınabilir denmiş. Doğru anladım değil mi?

      Sil
    3. Rica ederim :) :) Evet alamayacak olanlar için kolaylık sağlamışlar, bende sınav sabahı Ankara'ya geleceğim için belgeyi sınav giriş yerinden alacağım.

      Sil
  3. Merhaba Nurefşan :)

    (samimiyetine inanarak isminle hitap ediyorum ve senli benli konuşuyorum umarım yanlış anlamazsın)

    Bu yıl Ekim ayında yapılacak olan TOPIK sınavına ilk defa gireceğim. Sınav hakkında bilgi sahibi olmak benim için oldukça zor, bloguna rastlamış olmak beni çok sevindirdi. Umarım yazmaya devam edersin :)

    Deneyimli birisi olarak sana sorum şu olacak:

    TOPIK I'in ilk seviyesinde 'dinleme ve okuma' var bildiğim kadarıyla. Bu aşamada dinleyip yazıyor muyuz (kısa yanıtlar şeklinde) yoksa test gibi sadece dinleyip doğru olduğuna inandığımız seçeneği mi kağıdımızda işaretliyoruz? (daha önce IELTS'e girdim, onda listening bölümü böyleydi) Eğer uzun bir metni dinleyip yazıyorsak oldukça zor olacak benim için.

    Okuma bölümünde ise; bir görevliyle baş başa kalarak bizim, belirlenen bir metni okumamız ve bu şekilde seviyemizin ölçülmesi mi bekleniyor,
    yoksa önümüzdeki kağıttan okuduğunu anlama şeklinde uzun metinleri mi okuyacağız/analiz edeceğiz? (IELTS'de okuduğunu anlama şeklinde uzun paragraflar okumuş ve anlamını çıkarmaya çalışmıştık)

    Daha önce bu sınava girmediğim, hakkında tatmin edici bilgi bulamadığım ve tecrübelerine güvendiğim için sana sormak istedim. Öğretmenim ve bu sınav kariyerim oldukça önemli, umarım yanıtsız bırakmazsın,

    başarılar, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalarr ne tatlısın sen öyle :) Öncelikle blogumu okuduğun için teşekkür ederim, faydası dokunduysa ne mutlu bana. Sorularına gelecek olursak, sınavın ilk aşaması dinleme. Bu kısımda ses kaydı dinletiyorlar ve anladığımızı işaretlememizi istiyorlar. Sınav tamamen test odaklı. Okuma bölümündeyse ilk sorular çok kısa, sona doğru diyaloglar oluyor fakat TOPIK I'de çok da uzun olmuyor. Görevli öğretmenle birebir konuşma veya dinlediğini yazma/ kompozisyon tarzı durumlar yok. Bir ara yeni post yayınlamayı düşünüyorum, soruların ne tip sorular olduğu ve kelimelerin genelde ne tür kategorilerden seçildiğiyle ilgili. Umarım faydası olur, sevgiler :)

      Sil
    2. Verdiğin yanıtın ve samimiyetin için çok çok teşekkür ederim,
      gerçekten minnettarım. :)
      Net açıklamalarına ve tecrübelerine her zaman ihtiyacım (ız) var :)
      Sorularım olduğunda tekrar kapını çalabilirim :)
      Mutlu ve başarılı günler diliyorum ~

      Sil
    3. Ne zaman istersen bana buradan ulaşabilirsin. Uygun olduğum bir vakit açıklamaları arttırmayı düşünüyorum umarım yardımcı olabilirim :)

      Sil
  4. Merhabalar oncelikle bu faydali bilgileri paylastigin icin gercekten cok tesekkur ederim inan boyle bilgileri bulmak cok zor oluyor kurslarda pek bilgi sahibi degiller sinav hakkinda ben bu sene kursa baslayip onumuzdeki sene icin girmeyi dusunuyorum topik sinavina ama benim topik 2 yede girmem lazim benim bir turlu anlayamadigim bu topik 1 ve 2 ayni zamandami oluyo yoksa ikisi icin ayri bi tarih varmi ? Istersek ikisinede ayni ay icinde girebilirmiyiz simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, güzel yorumun için teşekkür ederim :) http://koredeegitim.blogspot.com/2014/07/topik-sinavi.html bu sitedeki bilgiye göre iki sınavada aynı anda girilebiliyor deniyor. Benim tavsiyem kore kültür merkezini arayarak net bilgiyi öğrenmen. Çok tatlı insanlar telefonu yanıtlayanlar, her şeyi detaylıca açıklıyorlar.

      Sil
  5. Merhaba. Çok güzel bir yazı olmuş ancak benim bazı sorularım var ^^
    Ben Kore Dili ve Edebiyatı okumak istiyorum. Topik sınavına üniversitem aracılığı ile katılmam mümkün olur mu? Yani ileride kariyer sahibi olabilmek için gireceğim bir sınav mıdır bu? Bu sınav sayesinde Kore'de burs alabilir miyim? Meslek edinebilir miyim? Şimdiden teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, teşekkür ediyorum yorumun için :) Topik sınavı kariyer yapmana yardım etmekten ziyade dil becerini gösterip de mülakatlarında seni bir adım öne alabilecek bir sınav. Kore Dili ve Edebiyatı okuyacaksan zaten hep topik sınavlarına girip kendini deneyeceksin, en yükseğini alana kadar :) Bu sınav bursu kazanmana direkt yardım etmese de, bazı üniversiteler topik belgesini zorunlu tutuyor ve bazıları da topikte başarı elde edenlere öncelik veriyor.

      Sil
  6. Bu sınav için yaş sınırı var mı?Yani ben liseliyim ve bu sınava girebilir miyim?

    YanıtlaSil
  7. Ben liseden sonraki Topiğe giricem ve yaş sınırı varmı topik yani Korece yı bilips
    Sianava girmek demi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş sınırı gözükmüyor, liseden sonra girecekseniz de bir problem çıkacağını sanmıyorum.

      Sil
  8. Merhaba... ben bu sene topik sınavı için basvurucam nasip olursa topik 1 ve topik 2 ye ayni zamanda girebilir miyim yani topik1den çıkıp topik2 ye birde başvuru formunda hem korece hemde ingilizce isminiz diye kafam karıştı.. cevap verirseniz çok makbule geçer şimdiden teşekkürler ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topik 2 için Topik 1 sonucu zorunlu tutulmamış istediğiniz gibi ikisine de girebilirsiniz fakat size tavsiyem önce Topik 1 de yüksek puan almanız. Topik 2 ye direkt giripte çok zorlandığını söyleyenler vardı. Diğer sorunuza gelecek olursak, İngilizce isminiz dediği aslında isminizin Türkçe yazılışı, Korece dediği ise isminizin Kore alfabesiyle yazılışı.

      Sil
  9. Bişey soracaktım da bu belgeleri yolluyoruz daha sonra onlar bize sınav giriş belgesini yolluyorlar ya adresimize o belge ne zamana eve gelir acaba bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu için geçen yıl arayıp sorduğumda, belgeyi almaya gelemeyeceğimi söylediğimde, sınav yerine göndereceklerini söylediler. Sınav sabahı sınava girerken belgemi verdiler.

      Sil
  10. MERHABA BENDE ANKARA DA GİRİCEM SINAVA AMA BAŞVURU BELGESİNDE ANLAYAMADIĞIM YERLER YARDIMCI OLUR MUSUN YARIN SON GÜN ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Başak, instagram dmden ulaşırsan yardımcı olabilirim (efsansnmz)

      Sil
  11. Bilgilerini bizimle paylaşman çok hoş. Ben hem topik 1 hem de topik 2 için kayıt yaptırdım sınava 1 hafta kaldi açıkçası çok heyecanlıyım sanırım ilk defa gireceğim için �� sınav ortamını çok merak ediyorum gözetmenler korece mi konuşuyor yoksa türkçe mi ? Sonra yazma sinavini gercekten çok merak ediyorum bilgi verirsen çok mutlu ve duacın olurum şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sınıfımda gözetmen Koreliydi ve Türkçe konuşuyordu. Topik 2 ye girmediğim için yazma sınavı hakkında ne desem yalan olur yardımcı olamıyorum kusura bakmayın :)

      Sil
  12. Merhaba.
    Öncelikle cidden harika ve faydalı bir yazı olmuş. Çok teşekkürler.^^
    Çok tuhaf ve saçma bir sorum var. İnternette genellikle sorular ingilizce ve korece. Acaba sınavda öyle mi yoksa türkçe korece mi? Ingilizcem hiç iyi değil bu yüzden bunu sormak zorundaydım.😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Sınav soruları tamamen Korece, nasıl olduğunu görmek isterseniz eski çıkmış sorulara bu siteden bakabilirsiniz. https://www.topikguide.com/download-64th-topik-test-papers/ Yurtdışı kaynaklı bir site olduğu için ilk sayfalarda 'sınavda doğru kodlama nasıl yapılmalı' kısmını anlatan Korece yazıların İngilizce çevirisini göreceksiniz o yüzden şaşırmayın :)

      Sil
  13. merhaba adana da bu sınav olabilir mi?

    YanıtlaSil
  14. Mermaba bu kadar ayrıntıya girdiğiniz için ve faydalı bir ileti olmuş teşekkür ederim acaba hangi aylar giriyoruz. Bunun hakkında bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🌸 Normalde yılda toplam iki kez Nisan ve Ekim aylarında yapılıyor fakat pandemi sebebiyle ertelenen Nisan ayı sınavı bu yıl Temmuz ayında yapıldı.

      Sil
  15. Merhabalar. Topik sınavından sonra aldığımız belgelerin geçerlilik süresi hakkında bir bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sonuçların açıklandığı günden itibaren 2 yıl geçerli.

      Sil
  16. Topik için yaş sınırı nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş sınırı belirtilmemiş. Kore'deki üniversitelere kabul almak isteyenler de sınava giriyor. Bunun için 17-18 yaşında olmak yeterli olmalı.

      Sil
  17. Önceliklr verdiğiniz bilgiler çok değerli ve kafam daki çoğu soru gitti bunun için teşekkürler. Ancak şöyle bir soru sormak istiyorum; bu topic sınavı online yapılıuor mu? Çünkü bu sınav yapılan yerlerde yaşamıyorum bu yüzden sınav alanına vs gelemem fuzili masraf olacaktır. Bunun için sormuştum:) yanıt verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogumu okuduğunuz için ben teşekkür ederim :) Maalesef online yapılmıyor. Sınavlar İstanbul, Ankara ve Kayseri'de yüz yüze yapılıyor. Ben de bu sebeple günübirlik Ankara'ya gitmiştim. http://postamvar.blogspot.com/2018/05/topik-sinavina-girdim-ve-sonucum.html bu linkteki yazımı okuyabilirsiniz.

      Sil

Yorum Gönder