TOPIK SINAVINA GİRDİM - VE SONUCUM !! :)




Herkese merhabalar,
Beklenen gün geldi ve sınav sonuçları açıklandı :) :) Nasılll güzel bir gün :)

Uzun zamandır bugünün hayalini kuruyordum, ve bunun için çok çalışmıştım. Yaklaşık 3 yıldır kendi çabalarımla Korece çalıştım alfabeyi öğrendim kelime ezberi yaptım dil bilgisi çalıştım derken birden kendimi sınava kaydolurken buldum. Hazır mıydım değil miydim bilmiyordum bu sebeple eski sınav sorularını evde süre tutup çözmeye başladım. Hatalarımın üzerine düştüm ve en çok çıkan kelimeleri mercek altına alıp kağıtlara yazdım odama astım ve ezberledim.

Sınava kaydolurken bazı aksilikler yaşamıştım bir önceki postumu okuyanlar bilir. Sanıyordum ki bu kadarla kalır, fakat yanılmışım. Sınav günü başıma gelenler şaka gibiydi, sanki sınava girmem istenmiyor da bütün aksilikler beni bulmuş gibiydi. O halde bir throwback yapalım 14 Nisan'a ve görelim bakalım neler yaşamışım sınav günü.

13 Nisan 22.30'da İzmir'den hareket ettik, 14 Nisan 06.30 civarı Ankara'ya vardık. Ankaray'la Aşti'den Kızılay'a gelince yürüyerek şu gördüğünüz binaya ulaştık.





07.00 Civarı vardık fakat sınav 09.00'da olduğundan Cafe 'ye oturup kahvaltı yapalım dedik. Tömer'in hemen karşısında ki Cafe'de.


İyi hoş, yedik içtik, ara ara kalkıp baktım Tömer açıldı mı diye. Kimseden ses seda yok. Yaklaşık 08.00 gibi güvenlik görevlisi geldi ama sınavla ilgili bilgisi olmadığından yardımcı olamadı. Bende beklemeye devam ettim. 


Binaya girişte baya bi tuhaf yerden. Girişi bulmak biraz zamanımı almıştı.
Her neyse, saat oldu 08.40. Çalışanlar gelmeye başladı. İçeriye sordum sınava gireceğim dedim beklettiler, sonrasında bi görevli geldi elimdeki broşüre baktı. Sınav yeri burası değil dedi.. 

Nasıl ya nasıl yani? Sınava 10 dk kalmış, saat 08.50. Google map'ten bakınca burayı gösteriyor, kimsede demiyor bu çocuklar yanlış yere gider şuraya bi yer bildirimi koyalım. 

Apar topar binadan çıktım, Cafe'de oturan babama olanları anlattım. Allah'tan Cafe'nin önünde taksiler vardı birine atladık dedik bizi uçur, geldik İzmir'den ama sınava giremeden gideceğim.



Saat 09.05 civarı Ankara Üniversitesi kampüsünün önüne geldik. Taksici bizi indirdi, yaşasın okuldayım derken o da nesi? Tömer kampüsün en sonundaymış...

Yok gerçekten ben bu sınava girersem başıma taş yağacak ne badireler atlattım hala sorun çıkıyor diye düşünürken bir yandan babamda telaşlanmaya başlayınca koşalım madem dedik. 

Bir güzel sabah sporumuzu yaptıktan sonra yaklaşık 09.15'te Tömer'e vardık. 
Buradan yetkililere sesleniyorum. Bir tane tabela koyun sağa sola lütfen mağdur oluyor bu şekilde herkes. Tömer olduğunu kapının üstündeki sınav afişinden anladık.

Sonrasında içeri girdiğimde Koreli görevliler bizi karşıladı :) Türkçeleri oldukça iyiydi. Neyse ki sınavı 09.30'da başlatacaklarmış, bende geç kalmadığımı öğrenmiş oldum.

---
Birazda sınavdan bahsedeyim. Sınav için kalem götürmenize gerek yok. Sınavda dağıtılan keçeli kalemleri kullandık. Yanlış yaparsanız görevli öğretmen size daksil getiriyor. 

Masanıza kimliğinizi ve sınav giriş belgenizi koymalısınız ki görevli öğretmen sınav başlamadan son kontrolleri yapabilsin. Sınav giriş belgesini binaya girer girmez Koreli bir görevliden aldım. Çoktan çıktısını almışlardı.

Sınavda ilk önce dinleme sonrasında okuma kısmı uygulanıyor. Evde yaptığım denemelerin o kadar çok faydası oldu ki soruları sanki evde çözüyormuş gibi hissetmiştim.

Ve tabii ki önceki denemelerden çıkardığım notların ve kelime listesinin epey faydasını gördüm. Birebir aynı kelimeler çıktı diyebilirim. İsteyen olursa bir ara paylaşırım sonraki postlarda.

Sınav bitiminde test kağıdını ve kalemi teslim edip binadan ayrıldık. Uçarcasına çıktım binadan, sağ sağlim atlattığım için. Şuraya da bir fotoğraf bırakayım :)


Çıkışta Anıtkabir'e gittik babamla. O kadar güzeldi ki, müzeyi gezme fırsatımız da oldu. Bol bol fotoğrafta çektim. 


---
Evet gelelim asıl meseleye. Sınav sonucu bugün yani 24 Mayıs'ta açıklandı. Fakat Kore'de kullanılan sınav sonuçlarının açıklandığı siteye girmek epey zordu hatta siteye girmekte başarısız oldum ve sonucuma kendim bakamadım. Sebebiyse Korelilerin internet explorerin en güncel halini kullanıyor olmaları olsa gerek. 

Türk olup Koreli eşiyle Kore'de yaşayan, instagramdan takip ettiğim betulhun'a hemen dm attım nasıl girebileceğimi sormak için. Kendisinin sınava öncelerde girdiğini biliyordum ve sonuçlarını da görmüştüm. Sağolsun o kadar tatlı ki, bilgilerini ver ben bakayım dedi ve sonucumu hemen gönderdi :)



Evet arkadaşlaaar, 200 puan üzerinden 162 puan alarak 140 barajını geçmiş ve seviye 2'yi vermiş oldum. Yani girdiğim TOPIK I sınavındaki en yüksek seviye :)

İnsan isteyince başarabiliyormuş, inanarak gönülden yaptığı bir işle hayallerine ulaşabiliyormuş. Ne kursa gittim ne de özel ders aldım. Bunca zaman kendi gayretimle çalıştım. En faydalı siteleri keşfetmek için uğraştım, Koreli arkadaşlarımla anlaşabilmek için ne terler döktüm, düşüncelerimi Korece'ye çevirmeye çalışırken ne sözlükler yıprattım. Ve nihayet olmak istediğim yerdeyim.

İnanın. İnandıkça başarmamak için hiçbir neden yok. İçinizdeki gücü ortaya çıkarın. Hayallerinize koşun. Size en çok kendinizin faydası dokunabilir bunu asla unutmayın. Ve zorluklarla karşılaşınca asla pes etmeyin. Güzelliğe ulaşmak için dikenli yolları aşmak gerekir.




Artık gönül rahatlığıyla TOPIK II 'ye hazırlanabilirim. Hedef seviye 4 !! :)

Bana sormak istediğiniz bir şey olursa bu postun altına yazabilirsiniz veya instagramdan dm atabilirsiniz:  efsansnmz

---
TOPIK maceramı okuduğunuz için teşekkür ederim, başka güzel haberlerde görüşmek dileğiyle hoşçakalın :)

Önceki postu okumak isteyenler için

---

Korece şarkıların Türkçe okunuşlarına ulaşmak isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilir :)


Yorumlar

  1. Tebrik ederimm 😇👍✴

    YanıtlaSil
  2. Gaza geldim resmen edhsjnajx

    YanıtlaSil
  3. İnşallah diğerini de kazanırsın. 💞💞

    YanıtlaSil
  4. BENCE YOUTUBE KANALI AÇ KORECE ÖĞRENMEK İSTEYENLEREE KORECE ÖĞRETTTT

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz o seviyede değilim ama blog yazılarımla yardımcı olmak istiyorum öyle bir düşüncem var :)

      Sil
  5. Lütfen kelimelerini ve notlarını paylaaşş Nurefsan ablaa ben de senin gibi evde kendi çabalarımla öğreniyorum ve çok ihtiyacım var o tür notlara :(( eminim benim gibi olan çok vardır. bu arada iyi iş çıkarmışsın başarılarının devamını dilerim :D B)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii :) kesin bir tarih veremiyorum ne yazık ki ama dil bilgisi ve kelime listesi yayınlayacağım size de yardımcı olacağını düşündüğüm :)

      Sil
  6. merhaba .öncelikle cok tebrik ederim darısı basıma :)sonucları öğrenmek için hangi bilgiere ihtiyacımız var acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok teşekkür ediyorum, umarım sende hayallerine ulaşabilirsin :) Sınav giriş belgesinde yazan numara, doğum tarihi ve sınav tarihini girerek sonucuna bakabilirsin :)

      Sil
  7. Merhaba tebrik ederim. Bende korece öğrenmeye bu ay başlayacağım ve çok istekliyim. Sence hazırkanabilirmiyim önümüzdeki yıla. 11. sınıfım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ufuk :) isteğin olduktan sonra hiçbir şey imkansız değil, azminde varsa hazırlanabilirsin tabii ki neden olmasın :) yaz ayını güzel değerlendir bol bol kelime ezberle arkadaşlarınla pratik yap ve tabii ki drama izliyorsan korece anlaman daha da kolaylaşacaktır :)

      Sil
  8. Merhaba, bende girmeyi dusunuyordü bu sinava. Bu sınavda basarili olmak ne gibi bi fayda saglar bana. Ben değişim öğrencisi olarak gitmek istiyorum ama okudugum universitenin kore de anlasmali olduğu universite yok. Bu sinavda basarili olmursam okulumun anlasmasi olmadan da gidenilir miyim? Cevaplarsan cok sevinirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Elif :) Bu sınavda başarı elde edersen Kore'ye gitmek için başvurduğun Hükümet bursunu kazanmada ekstra puan elde edersin, veya direkt bir üniversiteye başvurursan üniversitelerin dil koşulları olabiliyor, bu konuda da yardımcı olabilir Topik sınavı. Malesef sadece bu sınavdan başarılı olmak yetmiyor, okulun anlaşması yoksa başvuracağın üniversitenin veya Hükümet bursunun şartlarını gerçekleştirmen gerekiyor. Linki şuraya bırakıyorum bir açıklama yazmıştım bu konuda. Umarım yardımcı olur :) http://postamvar.blogspot.com/2017/05/kore-hukumeti-bursu-ve-basvurusu-kgsp.html

      Sil
  9. Merhaba daha yeni tanıştım blogunla. Ve daha bugün araştırmaya başladım Kore eğitim sistemini. Ben 11. sınıftayım şu an ama bu sınava ne zaman girileceğini anlamadim. Mesela lisans yapmak için Kore'ye gitmek istersek bu sınava girmemiz mı gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep :) Lisans yapmak için Hükümet bursuna başvuracaksan koşullarda Topik Sınavı zorunludur demiyor fakat ekstra puan getirisi oluyor belgeni de başvururken gönderirsen. Ama bazı üniversiteler başvuru için dili zorunlu tutuyor belge istiyor. Topik Sınavı ise 2 ay içinde açıklandığından lisans için başvuracağın üniversitenin veya hükümet bursunun tarihine dikkat ederek girmen gerek sınava. Aksi takdirde sınavın sonuçlanmadan başvurursan sonucunu bilmedikleri için ek puan alamazsın. Topik Sınavı yılda 2 kez yapılıyor Türkiye'de. Lisans başvurusundan önce sınav sonucunun elinde olması lazım. Mesela Yüksek lisans başvuruları Mart'ta son olduğu için Nisan'daki sınava girsem de anlam ifade etmez benim için, bu sebeple Eylül- Ekim civarı olacak olan sınava girmeliyim ki Mart olmadan sonucum elime ulaşsın.

      Sil
  10. Topik II ye girdin mi? O nasıl geçti? Ve sınav için yardımcı kaynak olarak Topik I ve Topik II kitaplarından çalıştın mı? Yazını okurken kendimi gördüm resmen, 3 yıldır kendi kendime evde korece çalışıyorum ve gerçekten ilerlettiğimi düşünüyorum. Bir de eğer II yi de geçersen Korede üniversiteye girebilecek misin rahatça?
    Teşekkür ederim şimdiden >~<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba 김태형 :) Topik II'ye henüz girmedim, tam anlamıyla hazır olduğumu düşünmediğim için bir süre daha çalışmam lazım. Topik I için kaynak almıştım fakat faydasını görmediğim için internet üzerindeki birkaç siteden çalıştım. Nisan ayında kitap fuarında hoşuma giden ve yararı olacağını düşündüğüm bir kitap buldum. Likya yayınevi, Konularına Göre Korece Temel Dilbigisi. Tavsiye ederim, anlatımı oldukça iyi. Son soruna geleyim, maalesef böyle bir garanti kimsede yok, mülakatın önemi daha fazla bu konuda. Ama sınavın puan getirisi olacaktır elbette.
      Hoşçakal :)

      Sil
    2. Cevabın için teşekkürler! Elimden gelenin en iyisini yapacağım ^^

      Sil
  11. Merhabaa! :) Öncelikle tebrik ederimm :) Bende taze army sayılırım, yeni yeni öğrenmeye çabalıyorum tesadüfen paylaşım gördüm geldim iyiki de gelmişim, bilgilerinle ışık tutuyor olacaksın :) Daha sık görüşürüz umarım, emeğine yüreğine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldin♥♥ söylediklerin için teşekkür ederim enerjini çok sevdim! :) Umarım sık sık görüşürüz yardımcı olmayı bende çok isterim :)

      Sil
  12. Ne zaman paylaşırsin kitap ve notlarını bende o sinava girecegim bu sene çünkü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar fazlasıyla meşgul olduğumdan yorumlara da geç dönüyorum, 1-2 ay içerisinde paylaşırım

      Sil
    2. Merhaba Nurefsan; önümüzdeki topik 1 sınavına gireceğim, bu zamana kadar çalıştıklarıma artı olarak bir de senin notlarına göz gezdirmem benim için faydalı olur diye düşünüyorum. Zaten bir hayli az bir süre kaldı.
      Ben şuan hali hazırda iki lisans programıyla meşgul olduğum için özellikle not çıkarma üzerine pek düşemiyorum.
      Sen de yazında bahsini ettiğin için sorabiliyorum böyle bir şey :)
      Notlarının görüntüsünü herhangi bir platformdan, bir şekilde benimle paylaşabilir misin acaba?

      Sil
  13. Sınava ben de Ankara'da girdim. Ve taksiciye yeri söylediğimiz de bilemedi. Biz de haritadan yönlendirdik. Aslında aziz şevket kansu binası dersen haritada tam sınav yeri çıkıyor. Sanırım yine orada olacak sınav. Sınav sonucunu ogrenmek bi sıkıntı çıktısını almak daha bi sıkıntı :D evde yazıcın varsa çok rahat alırsın. Neyseki onlar sonuç belgesini evimize gönderdiler. Ben sınav için sırf çıkmış sorulardan çözdüm kelime ezberi yaptım o kadar. Korktuğum gibi olmadı sonucunm iyi geldi. Ama topik 2 den çok korkuyorum. Yazma kısmını napicam bilmiyorum. Okuma kısmı da yetismiyormus paragraflar uzunmus. Dinleme desen çok hızlı ve sadece bir kez dinleyebiliyoruz. Neyse çalışıp elimizden geleni yapacağız. En azından bir kere sınav deneyimini yaşadık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adres için teşekkürler bir dahakine öyle yaparım kesin :D TOPIK II'den korkma çok yükseği hedeflemedikçe. Mesela ilk sınavın için derece 3-4 hedefle, sonraki için 5-6 vs gibi. Hem sınav sistemine aşina olursun hem de heyecanını yenersin. Çalışıp elimizden geleni yapalım o halde :) :)

      Sil
  14. Merhaba, sınav sonucun için tebrik ederim. Kelime listelerini ve kullandığın siteleri paylaşabilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Serap, teşekkür ederim ♥ Vakit bulunca hepsini toparlayıp paylaşmayı düşünüyorum :)

      Sil
  15. Merhaba TOPIK II'ye TOPIK I'e girmeden girebiliyor muyuz? Yani TOPIK II'ye girmek için I'den bir puan alma şartı var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Pınar, hayır öyle bir kural yok girebilirsin Topik 2 ye direkt.

      Sil
  16. merhaba çıkmış soruları nereden bulabilirim mesela bir önceki sınavın. örnek sorulara ihtiyacım var. Bir de sınav soruları tamamiyle korece mi?

    YanıtlaSil
  17. Bu yıl bende gireceğim ve biraz korkuyorum kaybolurum diye. Bu ankara üniversitesinin hangi kampüsü? Bir adı var mı?

    YanıtlaSil
  18. Instagram heabaini yazar mısın özelden sormak istediğim sorular varda topik sınavı ile ilgili

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba bugün 08 nisan 2023 topik2 sınavına giren var mı

      Sil

Yorum Gönder