TOPIK SINAVINA NASIL HAZIRLANIYORUM?



Merhaba arkadaşlar
Bu yazımda sizlere bahsedeceğim konu, başlıktan da anladığınız üzere ''TOPIK sınavına nasıl hazırlanıyorum?''

Hiçbir kursa kayıt olmadım, sadece internet üzerindeki bloglardan çalışarak, k-dramalar izleyerek, Koreli arkadaşlarımla konuşarak ilerletmeye çalıştığım Korece'me hız kazandırmam gerektiğini fark ettim. Nisan'da gireceğim sınavda belli bir hedefim olduğu için kendime bir çalışma yolu belirledim.

Peki bu yolda ne yapıyorum?

Bir web sitesinde bulduğum eski TOPIK sınavlarının sorularını indirdim.

Burada asıl öncelik, sınavın yöntemini taktiğini anlamak, sınav süresince zorlanmamak adına soru tarzlarını benimsemek.

Bu sebeple web sitesinden 41. Topik sınavının sorularını indirdim, aynı zamanda listening text i de indirdim ki, dinleme kısmı sorularını anlayıp anlayamadığımı kontrol etmek istedim.

Bilmediğim kelimeleri not aldım, gruplandırdım. Mesela, yer belirten kelimeler: Kütüphane, müze vs gibi. Ve fiilleri de hangi kelimelerle kullandığına dikkat ederek aklımda kalabilmesi için not aldım.

41. Sınavın sorularını tamamen okudum, bilmediğim ne varsa anlamını yazdım, not çıkarıp dolabıma yapıştırdım.

Sıradaki adımım ise, kendimi sınavda gibi hissetmek için dinleme metnini daha önce hiç okumadan sınavı yapmaktı. Bugün boş günümü fırsata çevirerek sınavı evde uyguladım.

Sınav formatını öğrenmiş olduğum için zorlanmadım. Ayrıca önceki denemede çıkardığım kelimelerin neredeyse hepsi bu sınavda da vardı.

Demem o ki, sınava hazırlanacaksanız, önceki yılların çıkmış sorularına bir göz atın. Çok faydası olacaktır.

İlerleyen zamanlarda daha açıklayıcı yazılar yazmayı düşünüyorum, sınavda hangi kelimeler ağırlıkta, ne tür konulardan sorular geliyor gibi. Bunun için bütün çıkmış soruları çözmem gerek. Birbirimize yardımcı olursak, herkesin sınavı güzel geçer diye umuyorum.

Şuraya da çıkmış soruların linkini bırakıyorum. Faydalanmak isteyenler tıklasın incelesin.

https://www.topikguide.com/previous-papers/

Herkese kolay gelsin, sınava önceden girmiş olan arkadaşlar yorumda deneyimlerinden bahsedebilirlerse çok mutlu olurum. Şimdilik hoşçakalın :)

---

Korece şarkıların Türkçe okunuşlarına ulaşmak isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilir :)

Yorumlar

Yorum Gönder