Güneykore Hakkında Neler Biliyorum? - Bölüm 2 - Serbest Yazı

Merhabalar!!

Güneykore hakkında neler biliyorum yazısının devamı olarak şuan ikinci bölümü okumaktasınız. Birinci bölümü de okumak isterseniz şuradan ulaşabilirsiniz. TIKTIK

Yeni bilgilerle geldim, ilginizi çekebilecek türden bilgiler. Herkesin merak ettiği ve genelde çok az kişinin deneyimleyerek paylaştığı bilgileri toplayıp paylaşacağım bu bölüm de. Başlayalım o halde!!

*Bildiğiniz gibi Güneykore kozmetiği oldukça ilgi görüyor. Türkiye'de birçok kozmetik mağazasında da maskeleri satışa sunulmuş.

Ama ne yazık ki Güneykore de helal ürün bulmak oldukça zor. Neyse ki iki marka makyaj ürünleri için helal sertifikası almış. Bu markalar; G. HANDS ve TALENT cosmetic. Ürünlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

*Güneykore de camii sayısı oldukça az. Müslüman sayısına bakılacak olursa çok da anormal bir durum değil bu. Daegu'da yeni bir camii projesine başlanmış. Daegu'da yaşayacak olanlar için sevindirici bir haber.

*Seoul'de İstanbul Delight adında bir cafe & fırın var. Kapısında da kocaman helal yazısı var :)
Gidersem en çok o cafe de takılacağım sanırım :) Baklavalar tatlılar lokumlar.. Türkiye özleminizi giderecektir eminim.

*Eğer Kore'ye giderseniz ve arkadaşınıza Türk kahvaltısının gücünü ve görkemini göstermek isterseniz Itaewon'da ki Kervan Turkish Restaurant'a gidebilirsiniz. Pide, lavaş, baklava, kebab, çorba, salata her türlü lezzeti bulabileceğiniz bir restaurant.

*Güneykore'de Malezya ürünleriyle sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Kore'de yaşayan müslümanlar için ithal ediliyor. Malezya'ya da Helal Kore rameni ihraç ediliyor. Kore'de bulunması oldukça zormuş, ihraç edilmesi için üretiliyormuş. ''Shin Ramyun'' adıyla. Umarız Kore'de yaşayan müslümanlar içinde markalar helal ürünler üretmeye başlar.

*Birçok yiyeceği Kore'de müslümanlar tüketemiyor. İçinde domuz katkısı veya alkol olmasından. Bir başka nedense helal ortamda üretilmemesinden kaynaklı. Cipsler de dahil müslümanların dikkat etmesi gerekiyor. Crown Corn Chip Singapur'dan helal sertifikası almış bir Cips olarak müslümanların rahatlıkla tüketebileceği bir üründür.

*Yiyeceğin içinde alkol mü olurmuş demeyin oluyormuş YOPOKKI markalı piriç keki ve sos da alkol bulunduğu için kullanılması uygun görülmüyor. Sizin tercihinize kalmış.

*Jong kga jib mat kimchi konservesinin helal sertifikası var. Kimchi severler için güzel bir haber.

*Nature is delicious adında helal bir marka ramen var arkadaşlar. Sırf bitkisel kaynaklı bir ramen olduğundan özellikle vejetaryanlar için üretilmiş olabilir diye düşünüyorum. Helal sertifikasını üzerinde görebilirsiniz.

Yedikleriniz konusunda titizseniz içki kullanmıyorsanız ve domuz ürünlerinden uzak duruyorsanız Kore'de çok dikkatli olmalısınız. Bazı kelimelerin korecesini öğrenerek kendinizde ürünleri inceleyebilirsiniz. Müslümanların tavuk ve kırmızı et yiyecekse dahi helal kesime dikkat etmesi gerekiyor. Dikkat eden birisiyseniz Kore'de yaşamak zorlu bir mücadele olacaktır.

Bütün bunlara karşın, helal ürün anlayışı dünyada yaygınlaşmakta. Şirketler artık helal ürünler de üretmekte olup, helal sertifikası almaya çalışmakta. Hayallerinizde Kore varsa, hiçbir şey imkansız değil. Sadece dikkatinizi bir kat daha arttırıp yaşamınıza o şekilde yön vermeniz gerekiyor.


Yazımı beğendiyseniz +1'lemeyi ve blogumu takip etmeyi unutmayın desteğinizi bekliyorum :)

Sonraki yazımda görüşmek üzere. Okuduğunuz için teşekkürler :)

Yorumlar

  1. Çok güzel bilgiler ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim okuduğun için teşekkürler Elif :)

      Sil
  2. Merhaba, çok güzel bir yazı olmuş, eline sağlık :) Bir ekleme yapmak istedim. MUFKO adında bir uygulama var. Marketlerde ürünün barkodunu uygulamadan okutursanız içinde domuz eti, alkol olup olmadığını veya ürünün domuz eti üretilen bir fabrikada üretilip üretilmediğini gösteriyor. Geçen yıl Kore'ye gittiğimde çok yardımı olmuştu. İçindekiler kısmındaki tüm içeriklerin anlamını bilmek zor olabiliyor bazen. Umarım faydası dokunur :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder