CIRCLE - K-drama


Dizinin En Sevdiğim Ost'u: https://www.youtube.com/watch?v=p8OcXVrwdPM


Circle : Two Connected Worlds 
써클 : 이어진 두 세계 

Herkese merhabalar!!

Bu bölümde sizlere Circle dizisinden bahsedeceğim.
İlk bölümden sonra devam edip etmeme üzerine düşündüğüm bir diziydi bu dizi de. Sebebiyse dizileri kafa yorgunluğumu alsın diye izliyor oluşum. Bu sebeple ilk bölüm biraz karışık geldiğinden izlemeyi biraz erteledim. Ve diziyi bitirme kararı aldığımda bir solukta bitirdim diyebilirim.

Buradan çıkarmam gereken sonuç, bir dizi ilk bölümden karışıklığı sebebiyle gözümü korkutuyorsa o diziyi kesinlikle izlemem gerektiği. Healer Dizi Yorumumu okuyanlar demek istediğimi anladı çoktan :)

Dizimiz Fantastik & Bilim-Kurgu türünde bir dizi. Genelde Kore'nin günümüzü anlatan veya tarihi dizilerini izlediğimden ilk defa geleceği de anlatan bir dizi izlemek oldukça ilginçti.

Dizi ikiye ayrılmış ve her bölümde ilk kısım 2017 de geçiyor, ikinci kısım ise 2037'de. Arada ki 20 yılın bağını kurmaya çalışırken epey debeleniyorsunuz. Seyirciler bir ton tez üreterek dizi forumlarını düşüncelerine boğuyor , her kafadan farklı bir fikir çıkıyor vs vs oldukça düşündürücü bir dizi. Düşünürken kendinizi Sherlock Holmes gibi hissediyorsunuz.

O da nesi! Bir sonraki bölüm, önceki bölümün tezini çürütüyor. Ve zaman zaman da böyle bir dizinin sadece 12 bölüm olmasına söyleniyorsunuz. Diziyi sıksanız kalite fışkıracak türden.

Kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü dizi sadece zaman geçirmenizi sağlamıyor, aynı zamanda sizi düşünmeye itiyor. Özellikle hafıza hakkında. Peki biz ne kadar mutluyuz? Ya da gerçekten mutlu muyuz?

Dizinin Konusu: Bir uzaylı kız Dünya'ya büyük bir teknoloji getirir fakat bu teknolojinin aç gözlü insanlar tarafından ne anlam ifade eder? Farkına varılan teknolojiyi engellemek isteyen de vardır, teknolojiyi kullanıp Dünya'ya çağ atlatmak isteyen de. Bir çocuk ise bu teknolojinin kilit noktası olur ve ikiziyle birlikte kendisini büyük bir karmaşanın içinde bulur.

Oyuncular: Kim Kang-Woo , Yeo Jin Goo , Kong Seung-Yeon , Lee Ki-Kwang , An Woo-Yeon

Dizi komedi dizisi olmadığı için en çok güldüğüm kısımlar adı altında bir kategori yapamıyorum. Ama en beğendiğim sahnelerden bahsedecek olursam:

Beom Gyoon'un Woo-Jin'le arasının düzeldiği an.(2037'de)

Jung-Yeon'un aksiyon sahneleri, hackerlık yaptığı sahneler


***

Dizi de Beni En Çok Üzen Kısımlar:

Kim Woo-Jin'in abisi Beom Gyoon'u birçok kez çaresiz bir şekilde durdurmaya çalışması




Kim Beom- Gyoon'un ambulansla kaçırılması

Jung-Yeon'un gerçekleri öğrendikten sonra babasının yanında kalmaya çekinmesi


Ho Soo'nun gerçekleri öğrendiği an

Woo Jin'in başkan olma ihtimali

Woo Jin'in kaza geçirdiği sahne


Woo Jin'in öldüğünün anlaşıldığı sahne

Beom Gyoon'un ilk başta klon Woo Jin'e tepki olarak söyledikleri


Biraz da hayatın gerçeklerinden bahsedelim. Dizinin ana teması olmasıyla birlikte gerçekten düşündürücü ve düşündükçe hak verdiğimiz düşüncelere yer verilmiş.

***

Bizi biz yapan, sevdiklerimizle ve sevmediğimiz insanlarla yaşadıklarımız ve hatta bizi en çok üzen anılarımız. Hepsi bizi biz yapan, zihinlerimizde varlığımızı geçmişimizi sürdüren hayatın bir parçasıdır. Yaşanan yaşanmıştır ve biz unutmak istesek de veya unutsak da yaşanmışlığı değiştirememekteyiz. Her şeyi olduğu gibi kabullenmek bizi bir kat daha fazlasıyla biz yapar. Yaşananlara katlanabilmek, verdiği acıyla yaşayabilmekte insanlığın bir parçasıdır. Akıl, zihin, düşünce bizi biz yapandır. Anılarımız bizi biz yapandır. 

Bir insan aynı görünüşe sahip olup, anıları olmasa o insana karşı yabancılık duyarız öyle değil mi? Dizi de anıları olmayıp aynı bedene sahip olan bir abi ve anıları olup da başka bir bedene sahip olan yani klon olan bir kardeş yer alıyor. Onlar birbirlerini bu şekilde kabul ediyor, anılarını paylaşıyor ve kötülüğe karşı geliyor. Onları bir arada tutan anıları. Her ne kadar ayrılmalarına sebep olan da anıları olsa da. 

Yaşadıklarımızı, acılarımızı, üzüntülerimizi, unutmak istediklerimizi içimizde barındırırken, bizim bir parçamız olduğunu anımsayarak kötülüklere daha çok katlanabilmek umuduyla..

***


Sizler diziyi nasıl buldunuz? 
İzlemediyseniz umarım ilginizi çekmesini sağlayabilmişimdir 

Sizlerin en beğendiği sahneler nelerdi? Bizimle paylaşmak isterseniz yoruma yazabilirsiniz. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın !!

Yazımı beğendiyseniz +1'lemeyi ve blogumu takip etmeyi unutmayın desteğinizi bekliyorum :)






Yorumlar