KAKAOTALK - Uygulama Tanıtımı


-Yeni Güncelleme-
Arkadaşlar son zamanlarda yaptığım yorumların ve yapılan yorumların çoğu gözükmüyor. Nedenini bulmaya çalışıyorum. Öldün mü diye soranlar olmuş :) Problemi çözdükten sonra soruları tekrar yanıtlayacağım. Bilginize.

Bu postun altında ve yorumlarda birçok sorunun cevabını bulabilirsiniz fakat yorumlarda cevabını benimde bilmediğim sorular olduğu için eğer sizin bilginiz varsa cevaplamanızı rica ediyorum, bu sayede birçok kişiye faydamız dokunacaktır.
---

Herkese merhabalar
Bugün daha farklı bir uygulama tanıtımıyla karşınızdayım. Bilenler her gün kullanıyor, bilmeyenler bu nedir diyor.

Kakaotalk özellikle Korelilerin tercih ettiği Güneykore messenger uygulaması. Arkadaş bulmaktan ziyade mevcut arkadaşlarınızla mesajlaşabileceğiniz bir uygulama. Koreli arkadaşlarınızla bu uygulamada rahatça konuşabilir, birbirinden güzel stickerları kullanarak konuşmanızı renklendirebilirsiniz. Bazen öyle denk geliyor ki stickerlarla anlaştığımız oluyor. Bu stickerlara da aşağıda tekrar değineceğim.

Bu uygulamayı Koreli arkadaşlarımla iletişim halinde kalabilmek için kullanıyorum. Birkaç Türk arkadaşım dışında gerisi Koreli. Yani Kakaotalk Türkiye de pekte yaygın değil bir whatsapp kadar.

Nereden başlasam...

Kakaotalk'a üye olabilmek için ülke kodunu seçip numaranızı yazmanız gerekiyor. Sonrasında telefonunuza mesajla gelen doğrulama kodunu giriyorsunuz. Bu işlemleri bitirdiyseniz isminizi yazabilirsiniz(takma isim olarak Korece yazanlarda olabiliyor.) bir nevi nick gibi. Profil resminizi seçebilirsiniz. Profili değiştirseniz de Kakaotalk fotoğraflarınızı silmiyor, siz isterseniz siliyorsunuz. Silmezseniz galeri gibi saklıyor ve arkadaşlarınız isterse önceki profil resimlerinizi görebiliyor.

Kakaotalk'ta durum yazısı yazabilirsiniz, durum stickerı seçebilirsiniz. Stickerlar oldukça sevimli, Kakao karakterlerinin yanında yazılar yer alıyor. Bugün işi asmak istiyorum. Tatlı rüya görüyor. Ağlamaklı. Ve daha fazlası.

Gerisayım kısmına tıklayarak gün sayımı yapabilirsiniz, profil resminizle birlikte gözüküyor.
Sevdiğiniz müziği profilinize kaydedebilirsiniz, arkadaşlarınıza bir öneri gibi. Bugün bunu dinliyorum dıng dıng.

Konuştuğunuz arkadaşınızla chat sayfanıza hatırlatma ekleyebilirsiniz. ''Daegu fener festivaline gidilecek.'' Bizim de böyle bir hatırlatmamız var :) Kısmet olursa tabi

Arkadaşlarınızın isimlerini değiştirebilirsiniz. Group chatler yapabilir, aynı anda birçok arkadaşınızla sohbet edebilirsiniz. Doonglle uygulamasında group chat linkleri oluyor. Uluslararası chatlere dahil olabilirsiniz.

Büyütece tıklayıp Salla'yı seçtiğinizde yakınınızdaki kişinin ID'sini sormadan aynı anda sallayarak birbirinizi bulabilirsiniz. Veya QR kodunuzu arkadaşınızın telefonunda okutarak sizi bulmasını sağlayabilirsiniz. Bul kısmına tıkladığınızda kimliğim yazan yer sizin ID'niz. ID'nizi arkadaşlarınıza vererek sizi eklemesini isteyin. ID aratarak sizde arkadaşınızı ekleyebilirsiniz.

Arkadaşınız telefonunuzda kayıtlıysa Kakaotalk direkt arkadaşınızı ekliyor. Ben bu özelliği kapattım. Arkadaşlarımı bilinçli bir şekilde eklemeyi tercih ediyorum. Arkadaşlar kısmından otomatik eklemeyi kapatabilirsiniz.

Gizlilik kısmından Kakaotalk uygulamanıza şifre koyabilirsiniz.

Mesaj sesini değiştirebilirsiniz. Titreşimleri de değişebiliyor.

Kakaotalk'ta okunmamış mesaj yazının sağ üstünde 1 yazmasıyla anlaşılıyor.

Uygulamayı kullanmak istemezseniz gizlilik ayarına girerek hesabınızı silebilirsiniz.

Arkadaşlarınızı engelleyebilir, gizleyebilir veya gizli sohbet seçeneğiyle mesajlarınızı gizleyebilirsiniz. Bu seçenek sadece mobilde kullanılabiliyor. Sohbetlerinizi açtığınızda Kakao'da son yazılan mesaj görünüyor. Gizli mesajlaşma bu durumu engelleyerek son mesajı sohbet listenizde göstermiyor.

Arkadaşlarınıza ses kaydı, video atabilir, ücretsiz konuşma ve görüntülü konuşma yapabilirsiniz. Koreliler genelde Facetalk diyor. Facetalk yaptığım birkaç arkadaşım var. Koreceyi hızlı konuşamasamda bir şekilde anlaşıyoruz. Sizin çabanızı gördükçe mutlu oluyorlar. Facetalk, arkadaşlık bağlantılarını kuvvetlendiren bir özellik kısacası.



Kakaotalk sticklerlarından bahsedeyim biraz da. Birçok ücretsiz sticker mevcut. Utanmak, sevinmek, zıplamak, kitap fırlatmak, sarılmak, ağlamak çeşit çeşit ne tür ruh halindeyseniz kendinize uygun stickerlar var. Daha farklı karakterlerin stickerlarını veya aynı karakterlerin yeni çıkan stickerlarını da kullanmak isterseniz dolar hesabıyla para ödüyorsunuz. Kredi kartıyla ödendiğini duymuştum, gerek olmadığından böyle bir girişimde bulunmadım.

Bir arkadaşımın kullandığı tavşanlı stickerlar vardı çok hoşuma gitmişti. Meğersem doğum günüm için benim adıma almaya çalışıyormuş ama bir türlü benim hesabıma aktaramamış. Kıyamam ince düşüncenden öperim canım benim :* :*

Ayarlar kısmından Temalar'ı seçerseniz Kakao karakterlerinden oluşan temaları Kakaotalkla entegre kullanabilirsiniz. Aynı şekilde Google Play'den de Kakaotalk temaları indirebilirsiniz.

Velhasıl, stickerlarıyla ünlü bir uygulamadır Kakaotalk. O kadar ünlü ki, Kakao Friends adında mağazaları bile var. Bu mağazalarda Kakao karakterlerinden yapılmış ürünler satılıyor. Bardak, yastık, kalem, sticker, peluş oyuncak vs vs.


(Güneykore'den Mina adında arkadaşımın gönderidiği sticklerlar. 
Silikon şeklinde olduğundan telefona, bilgisayara, 
masaya, bardağa rahatça yapıştırılabiliyor.)


Son olarak söylemek istediğim bir diğer özellik, Kakaotalk'un masaüstü kullanımı da vardır. İsterseniz bilgisayara indirip telefonunuzun ayarlar kısmından gizliliğe girerek masaüstünü aktifleştirebilirsiniz. Kod sistemiyle çalışıyor, telefondaki kodu bilgisayara giriyorsunuz.

Masaüstü indirme için tıktık

Okuduğunuz için teşekkürler, sorunuz varsa sorabilirsiniz. Atladığım özellikler olabilir aklıma geldikçe yayını güncelleyeceğim. Şimdilik hoşçakalın :)

---

Korece şarkıların Türkçe okunuşlarına ulaşmak isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilir :)

Yorumlar

  1. telefon numaramız karşı tarafa gözküyor mu peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şahsi numaranızı verdiyseniz rehberinde kayıtlıysa gözükür, sadece ID kullanarak eklediyseniz numaranız karşı tarafa gözükmüyor

      Sil
  2. Ne kadar internet harcar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoğraf, video, görüntülü konuşma gibi özelliklerini çok sık kullanmazsanız fazla harcamıyor

      Sil
  3. Kaç MB harcar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonda 40 MB kadar yer tutuyor, eğer sorunuzu doğru anladıysam

      Sil
  4. ben muzik eklemek istiyorum profilime ama sadece durum ve geri sayim ekleniyo bende ilk yukledigimde eklenebiliyordu nasil duzeltebilirim bu durumu veya nasil ekleyebilirim muzik?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telefondan telefona değiştiğini düşünüyorum çünkü denediğimde ben hiç ekleyememiştim arkadaşlarım eklerken. Kakaotalk sürekli güncelleniyor, müzik ekleme özelliğini bazı telefonlar kaldıramıyor olabilir şuanda

      Sil
  5. Eski profil fotoğraflarıma nasıl bakabilir ve silebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profilinize girdiğinizde sağ üst köşede bir kutucuk olacak, oraya tıklarsanız eski profil fotoğraflarınıza bakabilirsiniz. Her fotoğrafın sağ üst köşesinde de üç nokta var, oradan fotoğrafları silebilirsiniz.

      Sil
  6. Id mi verdiğim arkadaşım beni ekledi ben kabul ettim ve profilini gördüm onun bana verdiği ıd yi aratınca başka birinin profili çıkıyor ilginç.. yani demem o ki profil resmi falan kişiden kişiye değişiyor mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşınız kendi profilini aramalara kapatmış olabilir bu sebeple siz aradığınızda bulduğunuz profil başka bir kullanıcının olabilir.

      Sil
  7. Merhaba Nurefsan benim uygulama ile ilgili bir sorum olacaktı. Bir kişi ile sohbet ediyordum fakat son yazdığım mesaj hala okunmamış olarak görünüyor yani yanında 1 işareti var bu kişi benimle sohbet ettiği sayfadan direk mesajı okumadan ayrılırsa ben bunu anlayabilir miyim? yani misal x adlı kişi sohbet kanalından ayrıldı ya da çıktı gibi bana bilidirim geliyor mu yoksa ben o çıksa bile bunu anlayamam mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. toplu konuşma yapılan grup sohbetinden çıkabilmesi için gruptan ayrıldığı bildiriliyor ama 1-1 konuşma yaptığınızda sohbeti silerse bildirim gelmiyor. çünkü mesajlar sadece sohbeti silende siliniyor sizde kalmaya devam ediyor. aynı şekilde engel yerseniz de eski mesajları hala görebilirsiniz ve son attığınız mesajlar da 1 işareti görünür, sizi engellediğini anlamazsınız.

      Sil
  8. Ilk basta telefon numarasını kod gelmesi için verdiğimizde bu insalara gözükmüş oluyomu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır gözükmez, numaranız sadece rehberinize numara yoluyla kaydettiklerinizde gözükür.

      Sil
  9. grup sohbetlerınde birkaç defa iletişiminiz askıya alındı dedı ve ben kıöseye mesaj atamadım bunun nedenlerını ve varsa çözümlerini söylermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu ilk defa duyuyorum, araştırıp bu konu hakkında geri dönüş yapacağım.

      Sil
  10. merhaba
    mesaj okunduktan belli bir saniye sonra mesaj silme özelliği varmı.Nasıl kullanılır bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, mesajları silerken uyarı veriyor yalnız sizden silinecek diye. Başka türlü mesaj silme özelliği olduğunu sanmıyorum, varsa da pro tarzı bir özellik olabilir, ücret ödenip satın alınan.

      Sil
  11. Merhaba, ben hem dil öğrenmek hem de arkadaş edinmek amaçlı bunu açtım. Peki pen friend gibi arkadaş bulamıyoruz mu oradan?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, malesef kakaotalk'ta arkadaş bulmak pek kolay değil, genelde başka uygulamalarda arkadaş bulup kakaotalkta konuşmaya devam ediyoruz. Tavsiyelerim: hellotalk, meeff

      Sil
  12. Peki acaba nasıl Koreli arkadas araya biliriz yani benim mesela hiç arkadaşım yok bu yuzden nasıl Kore'den arkadaş ola bilir ve ya Koreli arkadaş ariya biliriz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koreli arkadaşı daha bulabileceğin başka uygulamalar var, onlara bi bak derim bana kalırsa. Kakaotalkta rastgele ID aratman lazım ve bulduğun her kullanıcı mesajına dönmeyebilir.

      Sil
    2. Korelilerin olduğu açık sohbet odalarına girebilirsin^^ Ama tabii ki hipenpal, meeff gibi sitelerden tanışıp sonra kakaotalk'a geçmen daha sağlıklı olacaktır.

      Sil
  13. Email adresi ile arkadaş ekleyebiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
  14. Email adresi ile arkadaş ekleyebiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef sadece ID veya telefon numarasıyla ekleyebilirsin.

      Sil
  15. Ayarlar bölümünde Kakao Hesabı diye bir bölüm bizaman oraya hangi hesabı ve şifreyi yazacağız acaba? Telefonumuzda olan hesabı mı yoksa başka bir hesap mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakao hesabı farklı bir uygulamadır ama isterseniz ikisini entegre kullanabiliyorsunuz. Bu sebeple hesap ekleme yeri var.

      Sil
  16. merhaba kakaoda ekleştiğim arkadaşım mesela beni sildi bunu nerden anlayabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, mesajlaştıysanız sohbet odasından ayrıldığında bildirim gelmesi gerekiyor.

      Sil
    2. beni sildiğinde benden de siliniyo mu veya beni normal sildiyse nerden anlicam mesajlar silindi beni sildiyse bi yerden belli olmalı

      Sil
    3. Chatroom'dan çıktıysa mesajlar silinmiş olabilir, eğer sizi engellediyse mesaj atabilseniz dahi karşı tarafa ulaşmaz, okunmadı gözükür size. 1 yazar mesajın yanında.

      Sil
  17. Merhaba ben birisini arkadaş ekledim ama mesaj atamiyorum bunun nedeni o kişinin isteğine henüz yanıt vermemesi mi yoksa uygulamayı kullanmamasi mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kişi listenizde mi görünmüyor? Uygulamayı kullanmıyorsa eklemeniz mümkün değil çünkü.

      Sil
    2. İsmini aratıp ekledim ama sohbette yazma kısmında bu kişi mesaj atmanıza izin vermiyor diyor.Beni engellemesi olanaksız çünkü çok iyi bir arkadaşım.Ama ona neden mesaj atamadığımı bilmiyorum

      Sil
    3. Kendisini eklemelere kapatmış olabilir, arkadaşınız sizi eklerse sorunu çözebilirsiniz sanırım.

      Sil
  18. müzik ekleme nasıl yapılıyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her telefonda ekleme yapılmadığı için müzik ekleme kısmını inceleyemiyorum.

      Sil
  19. Merhaba, instagramda kakao hesaplarini bio.larina yazip pencere acan Koreli arkadaslarim var bende bio'ma o sekilde yapmak istiyorum ama hesabimin baglantisini nasil alip oraya gecirecegim hic bir fikrim yok nasil yapiliyor yardimci olur musunuz?^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sanırım bu siteden yapılıyor, kolay gelsin :)
      https://www.addthis.com/social-buttons/kakao-talk

      Sil
  20. Ben zorunda oldugum icin kakaotalk'ı silmiştim. Geri yukledigimde numarami yazdim sms kodu gonderilecek falan dedi tamam dedi sonra heralde telefon numarami tanimis olmaliki beni hemen hesabima yonlendirdi tamam dedikten sonra bu numaraya dogrulama kodu gondrilemiyor diye birsey cikti yani hesabima giris yapamiyorum. Bu arada kakaotalk i 1 yildir kullaniyorum ve basima daha once hic boyle birsey gelmedi lutfen bu sorunu yanitlarmisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon numaranı tanımış olsa dahi tanımlama ekranını göstermesi gerekirdi hesaba giriş yaparken. Bilgisayardan girmeyi deneyebilirsin, hata sistematikse düzelecektir.

      Sil
    2. Aynısı bende oldu ama bende pc de açık fakat telefonda girmiyor o hatayı veriyor bir türlü giremedim pcden de hesabımı tamamen silmek istiyorum belki sildikten sonra yemi bir hesap açarsam olur diye ama pcden de hesabı silmiyor

      Sil
    3. Merhabalar, uygulamayı saklama alanı sorunu yüzünden bir süre silmek zorunda kaldım. Şifremi doğru biliyorum ve yazıyorum ama telefon numaramı kabul etmiyor. Şifremi unuttum diyerek telefon numaramı girersem kabul ediyor ve yeni şifre al diyor ama şifremi değiştirsem bile ana ekrana dönünce telefon numaramı kabul etmiyor. Aynı telefon numarasından başka bir hesap da açamıyorum, telefon numarasını nasıl yazmam lazım sorun nedir acaba?(e-maille değil telefonla kayıt oldum)

      Sil
    4. Merhabalar, uygulamayı saklama alanı sorunu yüzünden bir süre silmek zorunda kaldım. Şifremi doğru biliyorum ve yazıyorum ama telefon numaramı kabul etmiyor. Şifremi unuttum diyerek telefon numaramı girersem kabul ediyor ve yeni şifre al diyor ama şifremi değiştirsem bile ana ekrana dönünce telefon numaramı kabul etmiyor. Aynı telefon numarasından başka bir hesap da açamıyorum, telefon numarasını nasıl yazmam lazım sorun nedir acaba?(e-maille değil telefonla kayıt oldum)

      Sil
    5. Merhabalar, uygulamayı saklama alanı sorunu yüzünden bir süre silmek zorunda kaldım. Şifremi doğru biliyorum ve yazıyorum ama telefon numaramı kabul etmiyor. Şifremi unuttum diyerek telefon numaramı girersem kabul ediyor ve yeni şifre al diyor ama şifremi değiştirsem bile ana ekrana dönünce telefon numaramı kabul etmiyor. Aynı telefon numarasından başka bir hesap da açamıyorum, telefon numarasını nasıl yazmam lazım sorun nedir acaba?(e-maille değil telefonla kayıt oldum)

      Sil
  21. Merhaba, Kakaotalktan üyeliğimi silmek istiyorum fakat hizmet politikası gereği silinemedi diye uyarı veriyor. Üyeliğimi nasıl silebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ayarlardan unregister'a tıklamanız lazım, link yoluyla mı silmeyi denediniz?

      Sil
  22. hesabım askıya alındı açılırmı geri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şikayet sonucu askıya alındıysa açılmayabilir

      Sil
  23. Merhaba ben kakao talk önceden kullandım telefonumu değiştirince yükledim fakat numaraya kod göndermiyor eski hesabım kendi kendine silinmiş oda gozukmuyo numara aynı ama neden böyle oldu bilmiyorum lütfen yardım edinn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon numaranızı değiştirdiyseniz ID ile giriş yapabiliyor olmanız lazım ID'nizi biliyorsanız

      Sil
  24. Kakaotalki silmeden nasil cikis yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt çıkış yapılamıyor ama telefonda kakaotalk datasını temizlersen şifre silineceği için çıkış yapar. Ayarlardan App'i seç, oradan da kakaotalk seçip datayı temizleyebilirsin.

      Sil
  25. ben durumuma müzik ekleyemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müzik ekleme ne yazık ki her telefonda olmuyor, bende yapamamıştım.

      Sil
  26. Engeli nasıl kaldırıyoruz

    YanıtlaSil
  27. Ben cok eski bir guruptan tanıştığım kişi vardı uygulama silip geri yükledim .. o kişi kaybettim bulamiyorum nasil bulabilir im sizce ... acaba kendisi kako mu sildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ID'sinden veya telefon numarasından bulabilirsin, bulamama sebebin kendisini aramalara kapatmış olması da olabilir.

      Sil
  28. Kakao hesabimida arkadaş eklesem bile mesaj atamıyorum gruplara katılamıyorum musteri hizmetlerine basvurun diyor . Telefondan uygulamayi sildim giria yapmaya çalışıyorum şimdi telefonuma kod gonderniyor ve heaabima giremiyorum 😣😣 ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakao hesabını facebooka bağlayıp facebook hesabını kapatmış olabilir misin acaba? Birbiriyle etkileşimli uygulamalarda birini kapatınca bu tür problemler olabiliyor.

      Sil
  29. Merhaba Kakaotalk hesabımda tanımlı olan e-posta adresimi değiştirmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ayarlardan personal info> new device/phone number kısmını inceleyebilirsiniz.

      Sil
  30. Açık sohbet gruplarına katılmak istedigimde müşteri hizmetlerine başvurun diyor ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, mail adresiniz veya telefonunuzla doğrulama(verification) işlemini tamamlamış mıydınız?

      Sil
  31. Merhaba sanal arkadaşlarıml daha kolay konuşabilmek için Kakaotalk kullanmaya başladık fakat beni aramalarını istemiyorum yüzümü ve numaramı gizli tuttuğum için. Tüm aralamaı engellemek mümkün mü? Uygulama izinlerinden kapatınca inatla tekrar açtırıyor çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, profilinizi Kakaotalk ayarlarından aramalara kapatırsanız numara veya ID ile de arasalar hesabınızı bulamazlar.

      Sil
  32. Konuştuğum kişinin adı birden bilinmeyen olarak değişti beni engelledi mi acaba yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hesabını silmiş olmalı, engelleyenlerin profilleri en son gördüğün şekilde gözükmeye devam ediyordu sadece profilinde yaptıkları değişimleri göremiyorsun.

      Sil
  33. Yanıtlar
    1. Sağ alttaki konuşma bulutundan regular chat'e tıklayıp grup arkadaşlarını seçip grubu kurabilirsin.

      Sil
  34. Merhaba bir şey sormak istiyorum konuştuğum kişinin adı birden bilinmeyen olarak değişti ID isminden de ulaşamıyorum beni engelledi mi anlamadım yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Hesabını silmiş olmalı, engelleyenlerin profilleri en son gördüğün şekilde gözükmeye devam ediyordu sadece profilinde yaptıkları değişimleri göremiyorsun.

      Sil
  35. telefon numaramı görmelerini istemiyorum nasıl önlerim yardım et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakaotalk'ta telefon numaranız sadece numaranızı rehberinize kayıt edenler tarafından görünür.

      Sil
  36. Kakaotalk'ta arkadaşlarımın doğum günlerini görebiliyorum. Fakat bu nasıl oluyor bir fikriniz var mı? Kaydolurken doğum günümüzü girdigimizi hatırlamıyorum, o halde nasıl doğum günleri kakaotalk üzerinden bildiriliyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakaotalk'unuzu KakaoStory'nize bağlarsanız doğum günü bilgilerinizin girişini yapabilirsiniz.

      Sil
  37. Merhaba Ben bişey sormak istiyorumKakaotalk da ikinci hesabımızın ismini ve profil resmini değiştirebiliyor muyuz ?
    Değistirebiliyorsak nasıl oluyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aynı anda iki kakaotalk hesabı kullanılabildiğini bilmiyordum, sorunuza belki başka bir kullanıcı yorum yaparak yardımcı olur.

      Sil
  38. Merhaba ID'mi değiştirmek istiyorum ama ayarlardan denedim yapamadım nasıl yapılıyor biliyor musunuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sena, maalesef değiştirilemiyor, yapabileceğin tek şey hesabını silip tekrardan açmak olacaktır.

      Sil
  39. Profilimi özellikle bir kişiye gizlemek istiyorum nasıl yapabilirim. Engellesem bile hala beni görmeye devam edecek sanırım. Özellikle gizleme yok mu?

    YanıtlaSil
  40. Merhaba ben açık gruplara katılamıyorum iletişim politikamız gereği falan filan diyor e postamı da onayladım numaramı da ama yine olmuyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  41. Kakaotalk ta mesaj gönderemiyordum uygulamayi silip tekrar yükledim fakat simdi giris yapamiyorum. "Bu numaraya doğrulama kodu gönderilemiyor."diyor. Tekrar silip yukledim telefonu yeniden baslattim falan ama hala olmadi. Ne yapmam gerek?

    YanıtlaSil
  42. Ben hesabımı silmeden başka bir hesap açmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı numaraya tek hesap açılabilir diye biliyorum

      Sil
  43. peki birinin aktif olup olmadığını görebiliyor muyuz? Görebiliyorsak nereden oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef çevrimiçi kullanıcıları gösteren bir özellik yok

      Sil
  44. Kişinin gönderdiği fotoğrafları alamıyorum aynı şekilde bende gönderemiyorum sıkıntı nedir?

    YanıtlaSil
  45. Prepaid telefon numarasi ile aktive etmistim ve uygulamayi silip geri yukleyince eski numaraya onay kodu gonderiyor. ID ve email adresim de var ama telefonda hesabima erisemez oldum. Bildiginiz bir cozu yolu var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kakaotalk hesabı numaralar üzerine kayıtlı olduğu için yeni bir hesap açmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  46. Uygulamada nasıl daha fazla kart açabilirim? Bir normal kendi hesabım var bir de sadece bir kartım var ama en fazla 10 tane olabiliyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kart açma durumunu bilmiyorum ne yazık ki. Bilen varsa yazabilir mi?

      Sil
  47. ben en çok şeyi merak ediyorum, bu arkadaş arama kısmında önerilen arkadaşlar diyor ama ben onları eklemedim. onlar beni ekledikleri için mi orada yer alıyorlar? çünkü numaraları bile rehberimde yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerilenler sizin arkadaşlarınızın arkadaş çevresinden olabilir, bu tür uygulamalarda genelde önerilenler arkadaş çevresinden geliyor.

      Sil
  48. Merhaba !eskiden sohbet odalarına girebiliyordum şimdi giremiylrum politika fln diyor.Hesabımı silmek istiyorum nereden kakao hesabımı silebilirm??

    YanıtlaSil
  49. Nasıl hesabımı kapatabilirim.Cünkü gruplara giremiyorum.Eskiden giyiyordum.

    YanıtlaSil
  50. Abla ben telefona doğrulama kodu gönderdim ve Leptopta kullanıyorum .Telefondanda sildim uygulamayı ,telefona herhangi bir bildirim gelirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefondan uygulamayı sildiysen bildirim geleceğini düşünmüyorum etkileşimi sağlayamayacağı için.

      Sil
  51. Uygulamada nasıl kart açılabiliyor ? Lütfen cevaplayın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bende merak ediyorum, bilen yazabilir mi?

      Sil
    2. Kart açmak için uygulamayı açınca arama çubuğunun yanında sohbet ve artı işareti var.Ona girip açık sohbeti seçiyoruz.Üstte ayar tuşu var,ona basıyoruz ve kart yerleri çıkıyor.Kendinize herhangi bir kart açabilirsiniz.Bu arada kartınıza sizi eklemeden de ulaşıp yazabilme özelliği var.Genellikle kullanıcılara 10 tane kart açma sınırı konuyor ama bazı kişirde bu 2 oluyor.

      Sil
  52. merhaba, biri beni engellerse ben onun profilindeki güncellemeleri göremem değil mi?

    YanıtlaSil
  53. Kkt'de birinin profil fotosunu ekran kaydı olarak kaydedince o kişiye bildirim gidiyor mu?

    YanıtlaSil
  54. Merhaba ya kakaotalkta numaram eskide yenisini girmek istiyorum nasıl yapabilirim değiştirebilirim.

    YanıtlaSil
  55. Merhaba. Biri beni silerse veya sohbet odasindan cıkarsa ben bunu anlayabiliyorum. Ama engellerse anlayamiyorum degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, engellediğiniz kişi mesajlarınızı okumadı olarak görülüyor yukarıda 1 işareti kalıyor hep. Oradan da anlaşılabilir.

      Sil
  56. ID değiştirmezmi?

    YanıtlaSil
  57. Benide gruba alabilirmisiniz kakaotalk ıd add me tuba6407

    YanıtlaSil
  58. ID ismimi bir türlü kabul etmiyor ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil

  59. Id ismi olarak ne yapabilirim çünkü yaptığım ismleein hiçbirini kabul etmiyor

    YanıtlaSil
  60. Ben id mi karşı tarafa verince beni bulamadığını söylüyorlar . Ama onlar verince ben bulabiliyorum bunu nasıl düzeltebilirim ? Lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizlilik ayarlarından aramalarda görünmeyi aktifleştirmeniz gerekiyor

      Sil
  61. Merhaba açık sohbet yapamıyordum bende uygulamayı sildim tekrar yüklediğimde bu numaraya doğrulama kodu yollaamıyoruz diyor numaram kayıtlıydı halbuki. Nasıl düzelticem acaba ben bunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 'Solve verification failure problem' tarzı bir yazı görebiliyor musunuz?

      Sil
  62. Youtube videolarını profilde nasıl paylaşabiliyoruz ? Cevap için şimdiden teşekkürler !

    YanıtlaSil
  63. Ilk başta gruplara girebiliyordum ama şimdi giremiyorum neden?

    YanıtlaSil
  64. Acil yardım!
    Merhaba kakao hesabıma giremiyorum!
    Telefon numaramı girdiğim zaman kod göndermesi gerek ama 'bu numaraya doğrulama kodu gönderilemiyor' diyor ne yapmalıyım ?? Lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  65. Merhaba ben birini engelledi m ama engeli kaldıramıyorum nasıl yapıcam

    YanıtlaSil
  66. Merhaba ben birini engelledi m ama engeli kaldıramıyorum nasıl yapıcam

    YanıtlaSil
  67. Merhaba ben birini engelledi m ama engeli kaldıramıyorum nasıl yapıcam

    YanıtlaSil
  68. Merhaba ben birini engelledi m ama engeli kaldıramıyorum nasıl yapıcam

    YanıtlaSil
  69. Merhaba ben açık sohbetlere katılamıyorum ne yapmam gerek?

    YanıtlaSil
  70. merhabalar, bir sorum olacak. kakaotalk indireceğim fakat rehberime bildirim gider mi hesabı açtığıma dair? korecan yorumlarını çekemeyeceğim insanların. :) bu konuyu cevaplarsan sevinirim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, uygulamayı kullanan kişilere bildirim gider sadece, eğer rehberlerini katalka bağladıysalar.

      Sil
  71. İnstagrama nasıl kakaotalk konuşma linki koyabilirim ?

    YanıtlaSil
  72. Merhaba. Biriyle sohbet ediyordum sonra kişiyi arkadaş listemden çıkarmak istediğim için engelledim. Ve engeli geri kaldırdım. Arkadaş listesinden çıktı. Uygulamayı sildim daha sonra ve tekrar yükledim. Şimdi öneriler kısmında arkadaşı ekle diye onun profili var. Beni ekledi mi yoksa site kendisi mi böyle yapıyor? Ş(kadar hiçbir arkadaş eklemesini arkadaşlık isteği gibi almadim. Önerilerde çıktı ben ekldigim anda arkadaş olduk) ekleme şekli böyle mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Eski arkadaşları tekrar önerilerde gösterebilir. Uygulamayı silip yüklediğinizde ayarlarınız sıfırlanmış olmalı yoksa önerilerde göstermez. Sadece önerilerle değil ekleme kodunu bildiğiniz arkadaşlarınızı da ekleyebilirsiniz.

      Sil
  73. kakaotalkta kilitli sohbetlere nasıl girirliyor,girilebilir mi

    YanıtlaSil
  74. kakaotalkta kilitli sohbetlere nasıl katılabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sohbetteki birileri tarafından davet edilmeniz gerekiyor.

      Sil
  75. Önerilen arkadaşlar kısmında çıkan kişiler önceden bizi eklemiş mi oluyor yoksa sadece uygulamanın bizim için önerdiği kullanıcılar mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefon rehberinizden veya arkadaşlarınızın listelerinden de öneriler gelebiliyor.

      Sil
  76. Engellendiğimizi nasıl anlarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönderdiğiniz mesajın üzerinde uzun süredir 1 duruyorsa engellenmiş olabilirsiniz.

      Sil
  77. Merhae ben sohpet gruplarina katilamiyor veya acik sohpet acamiyorum yardimci olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hesabınızı onay koduyla aktif hale getirmiş miydiniz?

      Sil
  78. Merhaba, yurtdışına mesaj göndermek ücretli mi? Bir de ID ile ekleyince karşıdaki telefon numaramızı görebiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hayır ücretli değil, uluslararası bir platform. ID ile eklerseniz numaranız gözükmez, profil ayarlarından numaranızı gösterme seçeneğini seçmediğiniz sürece diye biliyorum.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  79. Hesabımı biraz önce sildim, tekrar istediğim de aynı hesaba dönebilme ya da eski mesajları yükleyebileceğim bir seçenek var mı? Ve bu uygulamayı türkçe dilinde kullanamıyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, silinen hesabın geri dönüşü olmuyor diye biliyorum. Uygulamayı türkçeye çevirmek için bir kaç yöntem önerisi var internet üzerinde ama hiç denemedim o yüzden garanti veremiyorum.

      Sil
  80. Yazınızı okudum fakat Id mi bulamıyorum. Dediğiniz gibi bul kısmına girdim fakat orada kimliğim diye bir yer göremedim. Acaba ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  81. Yazınızı okudum fakat Id mi bulamıyorum. Dediğiniz gibi bul kısmına girdim fakat orada kimliğim diye bir yer göremedim. Acaba ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  82. Merhaba bu uygulama ya telefon numarası giriliyor ya numara profilde gözüküyor mu herkes istediği gibi numarayı arayabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sadece telefon rehberinizde kayıtlı olan kişilere numaranız gözükür.

      Sil
  83. Arkadaşıma mesaj atamıyorum uyarı geliyor
    Daha önce mesaj göndermediğiniz kullanıcıya mesaj göndemeyin falan yazıyor 😭😭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, arkadaşınız sohbet odasından ayrılmış olabilir :/

      Sil
  84. merhaba ben bikaç ay önce hesabımı sildim şimdi aktifleştirmek istiyorum internet sitesi üzerinden şfremi değiştirdim ordan giriliyor ama mesajlaşılacak şekilde değil ayarlar yapılıyor ordan. fakat uygulamadan giremiyorum yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, internet üzerinden yaptığını değişiklik kakao hesabıyla ilgili olabilir, kakao hesabı ve kakaotalk farklı şeyler. Silinen hesap geri gelmiyor diye biliyorum.

      Sil
  85. Benim bir arkadaşım vardı KakaoTalk ta ve sonra aramızda bişeyler oldu ama kakaotalk u sildi mi bilmiyorum. Ama profil resmi duruyo ve aranabiliyo. Bu kişi kakaotalku telefonundan silmişmidir? Lütfen yardımcı olursanız çooookkkkk sevinirim☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, arkadaşınız hesabı silerse adı aramalarda çıkmaz ama gönderdiğiniz mesajların üzerinde 1 yazısı kalıyorsa arkadaşınız sizi engellemiş olabilir. Farklı bir kakaotalk hesabı ile arkadaşınızın adını arattığınızda profil resmini değiştirdiğini görürseniz kesin engellemiştir. Çünkü engellenen kullanıcılara son değişiklikler gösterilmiyor.

      Sil
  86. Sohbetlere nasıl katılabilirim onlaron numarası bende olmadan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmak istediğin sohbet tıklayıp sohbet katıl butonuna tıklaman yeterli olacaktır. Sonra katılmak istediğin profili seçmelisin. Fakat katılmak istediğin sohbet şifreliyse o zaman katılabilmek için şifreye ihtiyacın var.

      Sil
  87. Merhaba . Ben uygulamanı indirdim ama hesap açamadım . Ve de hesapıma giriş yapamıyorum . Butona basınca çıkıyor . Neden böyle oluyor acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende de öyle oluyor

      Sil
    2. Telefonum dil ayarını farklı bir dile çevirip giriş yapabilir ya da kayıt olabilirsiniz. Bazı telefonlarda Türkçe destekleyemiyor olabilir.

      Sil
  88. Hesaplama giriş yapamıyorum . Neden acaba

    YanıtlaSil
  89. Merhaba ben uygulamanı indiridm ama girince hemen çıkıyor . Anlamadım ..yarıdm edermisinz lütfennn

    YanıtlaSil
  90. Kural ihlali yüzünden geçici bir şekilde grup sohbet im kapanmış nasıl düzelicek

    YanıtlaSil
  91. Ayrıldığım bir 1:1 sohbet odasının mesajları a nasıl ulaşırım. Ayrıldığım için benden silindiler.

    YanıtlaSil
  92. gruplara giriş engeli yedim, geçer mi? geçmesi ne kadar sürer?

    YanıtlaSil
  93. Merhaba benimde sorum olacaktı.profilimi nasıl gruba atabilirim id yi biliyorum ama profilimi atamıyorum

    YanıtlaSil
  94. Hesabıma girmek istiyorum fakat geçici olarak devre dışı olduğunu söylüyor .Ne zamana kadar geçerli olur genel olarak bir bilginiz var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
  95. Kkt hesabıma girmek için doğrulama kodu istediğimde "Bu numaraya doğrulama kodu gönderilemiyor" yanıtını alıyorum. Hesabıma girebilmek için ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durum zaman zaman yaşanabiliyor. Numaranızı değiştirseniz bile bu durum sorun olmuyor id ile girebiliyorsunuz. Tavsiyem bir de bilgisayardan girmeyi denemeniz. Bu şekilde belki numaranızı onaylatabilirsiniz.

      Sil
  96. Merhaba mesajlastigin kişiye fotoğraf atınca galeriye iniyor mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, fotoğrafı seçip indirme butonuna basmak gerekiyor galeriye düşmesi için.

      Sil
  97. Mesaj atıyorum fakat daha önce mesajlaşmadığınız birine atamazsınız diyor ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, önceden mesajlaştığınız biri miydi? Değilse ve rastgele bir ID'ye mesaj attıysanız, mesaj attığınız kişi random mesajlara profilini kapatmış olabilir, o sebepten atamıyor olabilirsiniz.

      Sil
  98. merhabalar, ben bundan önce de bu ugulamayı kullanmıştım fakat telefon değişince bir daha indirip kullanmak istedim. bu sefer hiçbir şekilde giriş yapamadım. ne kod geliyor ne de başka bir şey... bir süreliğine durduruldu bildirisi aldıktan sonra kendi kendini kapatıyor. acaba bunun nedeni nedir?

    YanıtlaSil
  99. Kakaotalk hesabıma giremiyorum ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  100. Hesabıma giremiyorum ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  101. kakaotalk hesabım birden devredışı bırakıldı ve hiçbir şekilde giremiyorum ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  102. kakao hesabım birden devredışı bırakıldı ve hiçbir şekilde giriş de yapamıyorum sürekli devredışı bırakıldı diyor. birkaç gündür böyle ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  103. Hesabım geçici olarak devre dışı bırakıldı ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spam sebebiyle kapandıysa ve geçici olduğu söyleniyorsa beklemeniz gerekmektedir. Durduk yere kapandıysa başka bir telefondan kendi ID'nizi yazarak girmeyi deneyin veya Kakaotalk'u bilgisayarınıza yükleyerek açmayı deneyin.

      Sil
  104. Merhaba iyi günler kakaotalk gıft ten koredeki arkadaşıma hediye almak istiyorum ama olmuyor. nasıl yapabilirim.

    YanıtlaSil
  105. kakaotalk IDmizi nasıl değiştirebiliriz?

    YanıtlaSil
  106. Peki arkadaşımızın en son ne zaman kakaotalka girdiğini nasıl anlarız yani en son ne zaman girmiş nasıl öğrenebiliriz

    YanıtlaSil
  107. Arkadaşımızın kakaotalk hesabını silip silmediğini nasıl anlarız

    YanıtlaSil
  108. Merhaba ben kakaotalk hesabimi sadece uygulamalardan kaldirip tekrar yüklersem profilimde herhangi bir degişiklik olur mu? Yoksa yine ayni profilime dönüş yapabilir miyim?

    YanıtlaSil
  109. Kakaotalk hesabimi silip sonra tekrar yüklersem profilimde herhangi bir değişiklik olur mu yani tekrar sifirdan profil mi acilir kendiliginden yoksa yine eskisi gibi oldugu mu gibi mi görünür profilim

    YanıtlaSil
  110. Bana daha önce mesaj gondermedıgım ıcın mesaj gonderemezsin diyor nasıl cozucem

    YanıtlaSil
  111. Kullanıcı koruma politikamız uyarınca açık sohbetlere katılamazsınız
    Bu çıkıyor bir gruba girmeye çaliştiğimda bunu nasıl düzeltebilirim

    YanıtlaSil
  112. Merhaba lütfen bu sorumu cevaplayın ben bir kisiyle mesajlaşiyordum ama son gönderdiğim mesajlar gönderiliyor ama 1 işareti var omunmuyor engellenmiş olsam mesaj gitmeye devam edermi bunun sebebi ne

    YanıtlaSil
  113. Hey merhaba. Kakaotalkı bugün yükledim ve aklımda nir soru var. Genel arama nedir? Başkalarıyla konuşmak istiyorum ama ne olduğunu tam olarak anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  114. böyle uygulamalr bilgisayar içinde varmı lütfen cevablarsanız sevinirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder