HEALER- K-drama yorumu

HEALER - ŞİFACI - 힐러


Kırmızı yazılar SPOI içeriklidir. SPOI yemek istemeyenler atlayabilir.

Başlayıp başlamamakta kararsız kaldığım, ilk bölümü izledikten sonra da kafa karışıklığı sebebiyle devam edip etmemek arasında kaldığım, bittiğinde ise en beğendiğim diziler arasına giren müthiş bir aksiyon dizisi. Aksiyonla beraber aşkta var, eğlenceli sahnelere de yer verilmiş.

Ji Chang Wook'u ilk bu dizi de izledim. K2'yi duymuştum ama izlememiştim. İlk tercihim Healer'dan yana oldu ve iyi ki izlemişim diyorum. İzleyin izlettirin pişman olmayacaksınız.

Peki bu dizinin konusu nedir?

Healer yani şifacı gece kuryeliği yapmaktadır. Yüzünü bile görmediği hacker bir ajummayla birlikte çalışmakta ve yasal olmayan bir şekilde müşterileri için bilgi toplamaktadır. Bir gün aldığı yeni bir iş için çalışırken işin gerçek yüzünü görür ve Chae Young-Shin'i yakından korumaya başlar. İnternet muhabiri olarak çalışan Young-Shin'in yanında işe girer ve ikili daha da yakınlaşır. Çözmeye çalıştıkları dava da kendi geçmişlerini bulurlar ve derine indikçe işin gerçek yüzü ortaya çıkar. Bununla beraber başları büyük bir derde girer.

Dizi Yorumum

Oyunculuğun had safhada olduğu bir dizi. Rolleri o kadar benimsemişler ki başka dizi de bu oyuncuları izlesem inandırıcı gelmeyecek sanki diye düşünmeye bile başlamıştım. Aksiyon sahnelerinde Ji Chang Wook yeteneğini konuşturmuş, coolluğunu ağzınız açık izleyebilirsiniz o derece etkileyici sahneleri var.

Kötü karakterler tabii ki yine var. Hele ki Kore dizilerinin kötülerine alıştıysanız pekte yabancılık çekmezsiniz. Siyasi güce sahip olan kötü karakterler birçok yerde ana karakterlerin elini kolunu bağlıyor. Diziyi müthiş kılansa ana karakterlerin başlarına örülen çoraptan büyük bir ustalıkla kurtulması.

Dizide ki ajumma rolün en çok hakkını verenlerden. Başka birisini düşünemiyorum yerine. The Heirs da Park Shin Hye'nin annesi rolünde oynarken tanımıştım kendisini.

Dizide ki ünlü muhabirin ana karakterlerle bağlantısını gördüğünüzde dizinin kurgusunun üzerinde baya bi kafa yorulduğunu anlayacaksınız. Hiçbir yerde öf pöf sıkıldım dedirtmiyor.

En beğendiğim sahnelere gelecek olursam( SPOI içerir.)

- Healer'in kendisini Young-Shin'in babasına tanıttığı sahne.

- Healer'in ajummayı gördüğü sahne.

-İzleyen herkesi eriten, Young-Shin'in Healer'in evindeyken geçirdikleri tatlımsı sahneler. Healer'in tatlılığı sahneyi defalarca başa sarmaya sebep oluyor.

-Young-Shin'in Healer'i her kurtardığında Healer'in bıyık altından anlamlı gülümsemesi. Çift karakterli oynuyordu adam resmen ㅅ.ㅅ

-Young-Shin'in telefon kulübesinde Healer'la konuşması.

-İçeri alınmadıkları basın toplantısına kılık değiştirerek girmeleri.

-Healer'in yüzünü göstermeden Young-Shin ile birlikte film izlemesi.

-Havaalanında baştan planlamış oldukları numaradan öldürme sahnesi.

-Finalde Healer'in fotoğrafçılığı :)

Beni derinden etkileyen sahneler

-Young-Shin'in gerçekleri öğrendikten sonra Healer öğrenirse gider diye korktuğundan bir şey bilmiyormuş gibi davranması.

-Healer'in ustasının kendisini feda etmesi ve bu durum karşısında Healer'in yıkılması.

-Healer'in ünlü muhabire amca diyebilmesi.

-Healerin Pasifik'te bir ada alıp yerleşmek istemesinin sebebinin çocukluğunda oynadığı oyundan kaynaklanması.

Dizideki en beğendiğim sözlerden birisi de:

Sevmediğim şeyler; Beni sevdiğim şeylerden uzak tutan her şey.
---

Sizler diziyi nasıl buldunuz? İzlemediyseniz umarım ilginizi çekmesini sağlayabilmişimdir. Böyle bir dizi kaçmaz mutlaka izleyin :)

Beğendiğim sahneleri yazarken izlediğim anlara gidiverdim sanki. Tekrar izleyesim geldi. Biraz daha zaman geçsin belki tekrar izlerim. ㅅ.ㅅ

Sizlerin en beğendiği sahneler nelerdi? Bizimle paylaşmak isterseniz yoruma yazabilirsiniz.

Sonraki dizi yorumum Strong Woman Do Bong Soon olacak. Şimdilik hoşçakalın!!

Yazımı beğendiyseniz +1'lemeyi ve blogumu takip etmeyi unutmayın desteğinizi bekliyorum :)







Yorumlar

  1. Çok güzel diziydi :)
    Bayıla bayıla izledim

    YanıtlaSil
  2. Şimdi 6 .bölümdeyim ama ji chang oyunculuğu super bence de korece daha iyi ödüller alıcak bi oyuncu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder