Güneykore'ye Gönderdiğim Hediyeler -Deniz Konsepti



Merhabalar herkese iyi bayramlar dilerim
Bu yazımda cuma günü postaya verdiğim paketi anlatacağım. Kore Deniz Kuvvetlerinde çalışan sunbaemden daha önce bahsetmiştim. Bana gönderdiği paketi önceki yayınlarda bulabilirsiniz.


Sunbaenimin gönderdiği hediyelere karşılık sonunda bende paketimi postaya verdim, umarım hoşuna gidecek hediyeler seçebilmişimdir. Bu yazımda gönderdiğim hediyeleri açıklayacağım, gönderme işleminden bahsedeceğim ve tutarını merak edenler için açıklayıcı birkaç cümle daha ekleyerek merakınızı gidermeye çalışacağım. Başlayalım o halde!

------
Şekerli Türk kahvesi ve fındık aromalı kahve.
Dünyanın heryerinde nescafe bulunduğundan Kahve Dünyası'nı tercih ettim


Kuruyemişçiden aldığım fındık ezmeli gül kurusu.
Bu tür tatlar Türk kültüründe yaygın olduğu için arkadaşımda tatsın istedim :)


Elimde bulunan çaylardan birer tane gönderdim. Ihlamur, kiraz saplı ve kayısılı.
Bir pakette portakallı form bisküvisi gönderdim.


Bardak altlığı. Nazar boncuğu kültürümüzü tanıtmak adına tercih ettim.


Sticklerlar tamamiyle Türk kültürüne özgü. 
Bayrak ve nazar boncuklarından oluşuyor gördüğünüz gibi.


Paketin ilk hediyesi ozmo çikolata. Gemili olduğu için görür görmez satın aldım ve böylece kafamda bir konsept oluştu. Deniz konsepti. Bu tür hediyeler bulma arayışına girmiş oldum.


İzmir'i ve 9 Eylül'ü merak edipte araştırmak isteyebileceği türden mıknatıslar seçmeye çalıştım. 
Bir diğeri ise lazer kesim mıknatıs.


Kırtasiyede görür görmez aldım bu kalemleri de. Deniz konseptime oldukça uygun. 
Kurşun kalem olsa da hoş bir hediye olabileceğini düşündüm :)


İzmir'in pasaport iskelesinin resmedildiği sert karton kartpostalı da görür görmez aldım.
Konsept baya bir şekillenmeye başlamıştı. Fiyatı 3 lira


Küçük gemi maketi. Belki masasının üzerine koyar diyerek aldım. Fiyatı da çok uygun. 4 lira


Deniz konseptine kafayı takmışken her şey mavi olunca aldığım sabunu ve kutusunu da mavi seçtim. Kapağı çini desenli doğal zeytinyağlı sabun. Kutunun altında da ingilizce açıklaması var. 
Made in Turkey ;)
Fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 5 lira

 

Gönderdiğim paketin üstünü Türk kültürüne özgü stickerlarla süsledim. Bu stickerları internette bulup kırtasiyeden parlak renkli ve yapışkanlı A3 kağıdına çıkartabilirsiniz. 



Gönderme işleminden bahsedecek olursam;
Özenerek hazırladığım paketin ulaşamama ihtimalinden endişe ettiğimden paketi KAYITLI gönderdim.Kayıtlı paketin ne olduğunu bilmeyenler için şu şekilde açıklayayım: Ekstra 5 lira kadar bir ücret veriyorsunuz ve bunun karşılığında size numara veriyorlar. Verdikleri numarayı PTT GÖNDERİ TAKİBİ kısmından girerek paketinizin adım adım nereye ulaştığını görebiliyorsunuz. Karşı tarafa ulaştığındaysa Teslim Edildi yazısı beliriyor. İnternete bu bilgileri girmekle yükümlü olduklarından paketinize karşı bir kat daha ilgili oluyorlar. Bu sebeple içim daha rahat ediyor.

Gönderi ücretinden bahsedelim birazda;
Benim pakeetim 540 gram tuttu. Gönderilecek paketler hassas terazide ölçülüyor ve ücreti hesaplanıyor. Paketi bir de kayıtlı gönderdiğim için 41.95 lira tuttu. Ücret oldukça fazla bir öğrenci için. Paketin içindekiler içinde masraf ediyorsunuz bir de gönderi ücreti fazla olunca canınız sıkılabilir. Yine de ayda yılda bir yapıldığı için hoş karşılanabilir. Türk kültürünü dünyaya yaydığınızı ve karşı tarafın hediyelerinizi görünce mutlu olduğunu düşünerek tatmin olabilirsiniz.

Değinmem gereken bir diğer konu, 
Arkadaşınız eğer adresini Kore alfabesiyle yazdıysa, Latin harfleriyle de yazmasını isteyin yoksa PTT'de zorluk çekebilirsiniz. Adresi sisteme girmeleri gerektiği için görevli memur Latin harfleriyle adresi istiyor sizden.

Eğer ki sormayı unutursanız ve cevap almak için vaktiniz yoksa,
Arkadaşınızın adresini naver translate e yazın. Kutunun içinde a harfi olan simgeye basın. ''Phonetic''
Bu kısım adresi Latin harflerine çevirmenizi sağlayacak.

Örnek olarak;



Sol altta gördüğünüz bana verilen Kayıtlı Paket takip numarası. Aynısı, PTT'de doldurulan kağıdın üzerine yapıştırıp size veriyorlar, o şekilde takip edebiliyorsunuz. Bu da örnek olarak eski postalarımdan biri. 


Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Sorunuz varsa sorabilirsiniz. Paketi ve konseptimi nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyor olacağım.

Tekrardan herkese iyi bayramlar, kucak dolusu öpücükler :)

Yazımı beğendiyseniz +1'lemeyi ve blogumu takip etmeyi unutmayın desteğinizi bekliyorum :)


Yorumlar

  1. Ya, her şeye bayıldım! Bende mektup arkadaşlığı yapıyorum. :) bloğunu yeni keşfettim ve çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle 3-5 kişiyle mektup arkadaşlığı kurmanı tavsiye ederim çok eğlenceli oluyor hediye hazırlama süreci ve gelen hediyeleri inceleme anı :)
      beğenmene sevindim :)

      Sil
  2. Yiyecek bir şey göndermek sıkıntı olmuyor mu mesela çikolata erimez mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezilecek türden çikolatalar diğer hediyeleri de etkileyebiliyor ama çikolata paketi korumalıysa sorun olmuyor, bazen yiyecekleri paketleri üzerinden tekrar paketliyorum havalı paketlerle. Sorun çıkmadı bu zamana kadar, Almanya'dan çikolata gelmişti sağlamdı arkadaşım paketlemiş kendisi. başka yiyecekler de vardı incelemek istersen: http://postamvar.blogspot.com.tr/2016/09/almanyadan-gelen-hediye-kolisi.html

      Sil
  3. Postcrossing de gönderirken ID numarasını nereye yazıyorsunuz bir de zarfla mı gönderiliyor ?(acemiyim) Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ID yi sol üste yazıyorum genelde, çünkü adres kısmına yazınca postacı adresi yanlış okuyormuş, posta ulaşmayabiliyormuş.Postcrossing kullanıcıları çogunluk olarak zarfsız istiyor, direkt üzerine pul yapıştırılmasını tercih ediyor, ama bazıları da istek listesinde belirtiyor zarflı gönderebilirsiniz diyerek.

      Sil
  4. Bulundugum sehirde kartpostal satan yer yok denecek kadar kucuk matbaada bastirmak istiyorum kendi sehrime gore 25 30 tane sence mantikli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. genelde 100-200 civarı basım yapıyor matbaalar, ama eğer bir yerle anlaşabilirsen internetten bulduğun fotoğrafları veya kendi çektiklerini bile bastırabilirsin, belki de daha az sayıda anlaşabilirsin farklı kartlar bastırmak istersen, şehrinle ilgili kartlar bastırmak da senin için daha iyi olur arayıp bulmaktansa

      Sil
    2. 100 tane bastirdim 25 kisiye gonderecegim sonra cekilis sonra da swap dusunuyorum

      Sil
    3. facebook da postcrossing türkiye grupları var, oralarda da swap çok oluyor belki ilgini çeker :)

      Sil
  5. O gruplarda coktan varim zaten 😂

    YanıtlaSil
  6. Hediyeleri gonderirken koreli arkadasinnin adresini ingilizce mi yazdin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. korece yazdım ama ptt gönderim yapabilmek için romanization halini de yazmamızı istiyor sisteme işleyebilmek için

      Sil
    2. Benim arkadasim çinli ve adresini ingilizce verdi
      Şimdi ben ondan adresini çince mi isteyeyim?

      Sil
    3. Ingilizce de olur, adresi latin harfleriyle olduktan sonra problem olmaz

      Sil
    4. Teşekkür ederim 😊
      Peki taahhutlu ne oluyor sadece ucakla gonderimi oluyormus ve fiyati 2 katina cikariyor?

      Sil
    5. Aa yazini okudum daha guvenli oluyormus

      Sil
    6. Rica ederim :) Kaç gram oldugunu soyleyebilirseniz ptt uzerinden hesabını yapıp size söyleyebilirim

      Sil
  7. Aslinda ben daha bir sey hazirlamadim. Ne gonderilir ,Nasil gonderilir ,ucreti ne kadar tutar onlari arastiriyorum. Ptt nin sayfasinda bi kac bir sey hesapladim grami 500 yazdim( ortalama daha azi da olabilir) 26 tl oluyor taahhutsuz ,dedigim gibi taahhutlu 2 katina cikiyor
    Ben de simdi en uygun fiyatla nasil yapabilecegimi arastiriyorum? 😐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışı hizmetlerinden mektup postası olarak gönderebilirsiniz, kayıtlı küçük paket kategorisinde. Taahhütlü gönderiliyor size numara veriyorlar internetten takip edebiliyorsunuz nerede olduğunu. 500 gram için 47 lira gösteriyor internette. En güvenlisi bu şekilde gönderebilirsiniz ben hep bu yolu kullanıyorum :)

      Sil
  8. Peki şimdi ben bunu 250 gram a sığdırırsam( 300 de olabilir :) nasil olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 250 gram da 32.25 lira, 300 gram da 40 lira oluyor internetten hesaplayınca. Paketin en son halini ölçmeniz gerekiyor dışının paketlenmesinin son halini, eğer bir poşete koyacaklarsa ona göre 10-15 gram değişebilir, o sebeple 250 yapacaksanız 225 civarında ayarlama yaparsanız daha garanti olur diye düşünüyorum sonradan bir sürprizle karşılaşmazsınız, veya tartıldıktan sonra orada da içine varsa küçük hediyenizi eklersiniz gramı o şekilde kontrol edersiniz ekleme çıkarma yaparsınız :)

      Sil
  9. Hıım cok tesekkur edrim hazirlamaya baslayinca yine biraz rahatsiz edebilirim sizi 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne zaman isterseniz :) yurtdışına gönderdigim hediyelerle ilgili paylastıgım postları da inceleyebilirsiniz fikir almak isterseniz :)

      Sil
  10. ya çok tatlsın kim bilir senden kartpostallar, hediye alanlar ne şanslıdır(beni de şanslı yapar mısın) ben de postcrossing'e yeni kaydoldum bunu görüp hatta gönderdim bile :)
    cevabını bekliyor olacağım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder