KORE HÜKÜMETİ BURSU VE BAŞVURUSU- KGSP




Merhaba arkadaşlar

Bu yazımda sizlere Güney Kore Hükümeti'nin yabancı öğrencilere sağladığı yüksek lisans bursundan bahsedeceğim. Başvuru şartları ve bursu kazananların nelerden faydalanacağı konusunda bildiklerimi aktaracağım.

Haydi başlayalım o halde!!

Birçoğumuz Güneykore'de eğitim görmek, hayatımızın bir kısmını hayalimizdeki ülkede geçirmek istiyoruz. Şartlar dahilinde bu mümkündür arkadaşlar. Hükümet diyor ki şartlarımı sağla, gel kapım sana açık. Bölümünde yükseğini yap ve mis gibi diploman olsun.

Peki nedir bu şartlar?

*Öncelikle başvuru için Türk vatandaşı olup 40 yaş üstü olmamanız gerekiyor.

*Gerekli belgeleri hazırlayıp Ankara'daki Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kore Kültür Merkezi'ne postalamanız isteniyor.

İstenilen belgeler:

*KGSP formlarını doldurmalısınız. Dili İngilizce veya Korece olmak zorunda.

*Lisans diplomanızı göndermeniz gerekiyor. Ve bununla birlikte transkript belgenizi.
Belgelerin geri iadesi olmadığı için Noter, Apostille veya Konsolos'tan onaylattığınız fotokopisini gönderebilirsiniz.  

*Başvurular martın üçüncü haftasına kadar devam etmekte olup, eğer o vakte kadar lisans diplomasını alamayacaksanız 31 Ağustos'a kadar mezun olacağınızı kanıtlayacak bir belgeyi postalamanız gerekmekte.

*Belgelerin dilinin İngilizce veya Korece olması gerekiyor. Türkçe yazılı belgelerinizi Noterden Korece'ye veya İngilizce'ye çevirtip onaylatmalısınız.

*Türk vatandaşlığınızı kanıtlayan bir belge. Aynı zamanda ailenizinde türk vatandaşlığını kanıtlayan belgelerini göndermeniz gerekmekte.

*TOPIK, TOEFL,TOEIC,IELTS sınav sonuçları ek puan kazandırıyor. Tabii ek puanı alabilmek için kesinlikle orjinal belgeyi göndermelisiniz. 

TOPIK sonucunuz 5 veya 6 seviyeyse bursu kazandığınızda direkt yüksek lisansınıza başlıyorsunuz.(Ayrıca her ay ekstra 100.000 KRW bursunu almaya hak kazanıyorsunuz. 317.73 Liraya denk geliyor.) Aksi takdirde 1 yıl Korece eğitim görüyorsunuz.

*Kore gazi torunlarına %5 ek puan verilmekte. Bunun içinde gerekli belgeyi postalamanız isteniyor.

*Ödül belgeleriniz varsa fotokopisini göndermeniz yeterlidir.

*2 adet referans mektubu göndermeniz gerekiyor. Akademik açıdan sizi değerlendirebilecek kişiler olmalıdır. Mesela okulunuzdaki bölüm başkanı öğretmenleriniz gibi. 2 olması zorunludur. 1 tane gönderseniz dahi başvuru iptal ediliyor.

En önemli konulardan birisi de not ortalamasıdır.

*Not ortalamanızın 100 üzerinden 80 veya 80 üstü olması gerekmekte. GNO dediğimiz genel not ortalamasının:
4 üzerinden değerliriliyorsa 2.64 ve üzeri, 
4.3 üzerinden değerlendiriliyorsa 2.80 ve üzeri, 
4.5 üzerinden değerlendiriliyorsa 2.91 ve üzeri,  koşulunu sağlaması gerekmekte. 

*Ciddi bir rekabet olduğu için tabiiki de daha yüksek olanlara öncelik tanınacaktır. Bu yüzdendir ki birinci sınıftan itibaren ortalamayı yüksek tutmakta fayda var.

--Belgelerinizi Ankara'daki Kore Cumhuriyeti Büyük Elçiliği Kore Kültür Merkezi'ne göndereceksiniz veya elden teslim edeceksiniz.

Burstan faydalanamayacak olanlar

-Kore'deki üniversitelerden veya yüksek lisanstan mezun olanlar başvuruda bulunamıyor.
(Kore'den mezun olmadan birkaç sene Kore'de okuyan veya değişim öğrencisi olarak Kore'ye gelip gitmiş öğrenciler başvuruda BULUNABİLİR.)

-Seçildikten sonra burstan vazgeçenler tekrar başvurursa başvuruları değerlendirilmeyecek.

-GKS University Information dosyasında yer alan üniversiteler dışındaki üniversitelere yapılan başvurular değerlendirilmeyecek. 

-Kore Hükümeti bursuna ve Kore'deki herhangi bir üniversiteye direkt başvurusu olarak 2 yere birden başvuranların başvuruları iptal oluyor. Bu yüzden eğer okula yapacağınız başvuruyu kazanma ihtimaliniz daha yüksek ise Hükümet bursuna da başvurupta şansınızı kaybetmeyin.

-Sahte belge gönderenlerin başvuruları tekrar başvuramamak üzere iptal edilecek. Aman diyim arkadaşlar ilerde pişman olmayasınız. :)

-Kore'de uzun zaman eğitim alabilmek için sağlık kontrolü testi belgenizi göndermeniz gerekmekte. Sahtecilik yapılırsa ve bu Kore'de yapılan testlerle ortaya çıkarsa bursunuz iptal ediliyor.

Belgelerin son teslim tarihinden 1 hafta sonra sonuçlar açıklanıyor ve mülakata katılmaya hak kazandıysanız sonuçlardan 1 hafta sonra da mülakata gidiyorsunuz. 1 hafta içerisinde de mülakat sonuçları açıklanıyor ve o 5 kişi içerisindeyseniz tebrikler!!

Sistem çok hızlı ilerliyor, mezun olmadığınız halde bile yüksek lisansınız ayarlanmış olabiliyor bu vesileyle.

Birazda bursun kazandırdıklarından bahsetmek istiyorum.

*İlk Kore'ye gidiş uçak bileti ve son kendi ülkene dönüşünün uçak bileti ekonomi sınıfı olarak karşılanıyor.(Dönüş bileti sadece başarılı bir şekilde yüksek lisansını tamamlayanlar için.)

*Yüksek Lisans öğrencilerine her ay 900.00 KRW destek sağlanıyor. (2859.60 Türk Lirası)

*Eğitim masraflarının tamamı.

*Yerleşme izni için 200.000 KRW: (635.47 Türk Lirası)

*Sağlık sigortası her ay için 20.000 KRW (63.55 Türk Lirası)

*Başarılı bir şekilde yüksek lisansını bitirenler için 200.000 KRW (635.47 Türk Lirası)

-----

Evet arkadaşlar durum budur, müthiş imkanlar sağlayan Kore Hükümeti Bursu için tabiiki de rağbet oldukça fazla. Hiçbir şey için geç değil, çalışmak içinde mülakata hak kazanmak içinde. İsteğiniz gayretiniz size güç versin kimse sizi yıldırmasın. İyi yerlere gelebilmek için elbette çaba sarf edeceğiz. Belki çok yorulacağız ama kazancımıza şahit olduktan sonra iyi ki diyeceğiz. İyi ki çabalamışım, iyi ki pes etmemişim.

Bu yolda bende yürüyorum. Burs kazanabilmek için kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Derslerime fazlasıyla yükleniyorum. Gücümü hayallerimden alıyorum.

Henüz bir hayaliniz yoksa önce hayalinizin yeşermesine fırsat verin. Sonrası gelecektir zaten. 

Bana kalırsa da en makbul maraton hayaller için olandır. Hayallerinize koşun. Ayağınıza gelmesini beklerseniz yazık edersiniz geçen vaktinize. 

Demek istediğim şudur ki, herkes başarıya ulaşabilir istek ve azim olduktan sonra.

Umarım yazdıklarımla sizlere yardımcı olabilmişimdir. Bu konuyla ilgili birkaç yazı daha paylaşmayı düşünüyorum. Merak ettiğiniz bir konu varsa yoruma yazabilirsiniz.

Araştırmayı seviyorum. Yazdıklarımın hepsi araştırma sonucudur. Türkçesi olmayan kaynakların ingilizcesinden yapıyorum araştırmayı. Merak ettiğiniz olur da bulamazsam Korece araştırma yapmaya çalışacağım elimden geldiğince.

Okuduğunuz için teşekkür ederim bir başka yazıda görüşmek üzere. :)








Yorumlar

  1. bir sorunun cevabını bir türlü bulamadığım için size sormak istedim.
    Yüksek lisans bursuna başvurmak istiyorum,başvuru şartlarında olmasa bile topik de 6. seviyedeyim. Fakat okulumu uzattığım için başvurma şansım var mı yok mu merak ediyorum. Not ortalamam yüksek olsa bile okulumu uzatmam benim için bir engel teşkil eder mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Buse, sorunu okuduktan sonra başvuru şartlarına tekrar baktım ama bu konuya hiç değinilmemiş olduğunu fark ettim. Koşullarda yaş sınırı ve not ortalaması sınırı var. İkisi de ideal düzeydeyse başvurabiliyorsun anladığım kadarıyla. Sene uzamasının -ki isteğe bağlıysa- sorun olacağını sanmıyorum koşullara bakarak.

      Sil
    2. İlgin için çok teşekkür ederim, kesin olmamakla birlikte bende böyle düşünüyorum fakat sanırım eğitim danışmanlarından öğrenmek daha sağlıklı olacak :(

      Sil
    3. Rica ederim keşke yardımcı olabilsem sana, istersen bursu kazanan arkadaşlarla iletişime geçebilirsin instagram yoluyla. Soruları cevaplayanlar var, bu konu hakkında bilgisi olanlar olabilir

      Sil
    4. Suan tam kesin değil aslında okul puanımdan emin olamıyorum düşük gelebilir...Artık ona göre bir yol seçeceğim :)

      Sil
  2. Merhaba beni de size sorum olacak

    YanıtlaSil
  3. Lütfen sizden haber bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tabi buyrun yardımcı olmak isterim bilgim varsa o konuda

      Sil
  4. Merhaba bende bu bursa başvurmak istiyorum ama daha var tabi. :D Üniversite 2.sınıf öğrencisiyim dil yok nereden başlamam gerekiyor? Bir de Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi okuyorum bu bölüm için yüksek lisans var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle alfabeyi öğrenmekle ve günlük kullanılan kelime kalıplarını ezberlemekle başlayabilirsin. Araştırmalarıma göre okuduğun bölümün yüksek lisansı Güney Kore'de mevcut, başvurabilirsin, başarılar dilerim :)

      Sil
  5. Merhaba bu okul başarı sıralamasında %20'lik dilimde olma şartı var lisan başvurusunda müdüre gittim ama öyle bir belge adı yok dedi .Bu belgeyi daha önce duymuş olan nasıl çıkarıldığı hakkında bilgi sahibi olan biri var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belgeye değil not ortalamasına bakıyorlar diye biliyorum, dedikleri gibi öyle bir belgeyi bende duymadım

      Sil
  6. Merhaba! öncelikle yazılarınızı çok beğendim, bilgi almak isteyenler için çok faydalılar :) ben lisans eğitimi için Kore hükümet bursu kazanmak istiyorum. gerekli araştırmayı uzun zamandır yapıyorum. çok not tuttum bu konu üzerine ama aklıma takılan birkaç konu oldu.
    Size sormak istediğim kısmı;
    1.Lise diploma not ortalamam 80 altı ancak YÖK sayfasından 4'lük sisteme çevirince 2,88 çıktı. Acaba bu puan yeterli olacak mıdır? Yeterli değilse bile ufacık bir şansım bile olamaz mı(TOPİK puanımın 4-5 olmasına rağmen..)?
    2. Şimdiye kadar bu burs ile Kore'de lisans okuyan Türk birini görmedim(internette dahil). Ülkemizden bu bursu kazanıp lisans okumaya giden ortalama yıllık kaç kişi oluyor?

    Ben ne kadar bakındıysam bu sorularıma cevap bulamadım. Umarım siz bana bir şekilde yardımcı olabilirsiniz..Şimdiden teşekkürler ve Size hayatınızda başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, güzel yorumun için teşekkür ederim :) Yüksek lisans için gno'ya üniversite için diploma not ortalamasına bakıyorlar diye biliyorum bu sebeple kesin bir şey söyleyemem fakat topik puanın oldukça iyi, bence şansın vardır elçiliği arayıp bu konuda kesin bilgi almalısın. Dediğin gibi bende görmedim lisans eğitimi gören ama her yıl 5 kişiyi aldıklarını biliyorum. Gidenlerden sosyal medya kullanmayanlar olabiliyormuş bu sebeple duyulmamış olabilir. Lisans 5, yüksek lisans için 5 kişiye burs verdiklerini okumuştum ama bu yıl kaç kişi aldılar bilmiyorum. Umarım hayallerine ulaşabilirsin, şansını kesinlikle denemelisin :)

      Sil
    2. Tekrardan merhaba, tüm ümitsizliğime rağmen senden aldığım cesaret ile elçiliği aradım. Orası bu konu ile ilgilenmediği için kkm'ye yönlendirildim. Kkm ise diploma notunun çok önemli bir şart olduğunu, TOPİK 4-5 olsa bile kabul edilemeyeceğimi söyledi. Çok üzgünüm... diploma notunun bu kadar önemli sayılmasını istemezdim. Kore Hükümet Bursunu kesin olarak kaybettim. Başka bir yolu olsun çok isterdim bilmiyorum ne gelir ki elden.. belki hayırlısı değildi, olmaması gerekiyordu diye kendimi avutmaya çalışıyorum. Yine de her şey için teşekkürler baştan hakkımı kaybettiğimi bildiğim için boşuna başvurmamış olacağım. Sana hayatta başarılar, umarım gönlünde ne varsa yaşarsın :)

      Sil
    3. Hayallerinden vazgeçme, şimdi olmasa bile ilerde yolun bir gün Kore'ye mutlaka düşecektir pes etme, Yüksek lisansta şansını dene veya gezi yarışmalarına katıl, henüz çok erken pes etmek için :)

      Sil
    4. Burs ile Kore'de okuyan İrem Çıray var. @iremciray Instagram hesabı. Belki cevap verir ayrıca umarım kazanırsın. Başarılar!

      Sil
  7. Korede kgsp bursu ile girebilecegim üniversiteler ve bu unoversitelerin hangi bolumleri var mesela sağlik bolumumden kgsp bursu alinabilir mi dis hekimligi veterinerlik hemsirelik gibi bunlarin yuksek lisanslari ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagram dm'den konuştuğum kişi sensin sanırım :) Araştırıp dönüş yapacağım canım

      Sil
  8. Merhabalar, Türkiyeden başvurularda TOPIK olmazsa olmaz mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hayır değildir sadece ekstra puan kazandırmada güzel bir yöntem. Örnek olarak, İrem Çıray'ı tanıyorsanız Korece bilmesine rağmen TOPIK sınavına başvurmamıştı ve yine de bursu kazanmıştı :)

      Sil
  9. kgsp başvuru formunu nasıl bulabilirim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder