DOONGLLE - Epenpal- Uluslararası Arkadaşlık Uygulaması- Uygulama Tanıtımı

Merhabalarr 
Bugün sizler için bir uygulamanın nasıl kullanıldığını, ince detaylarını, kolay yollarını açıklayacağım.  Google Play’de bulduğum uygulamaları zaman zaman kurcalayıp beğendiklerimi de uzun süreli  kullanıyorum. Bugün anlatacağım uygulamanın adı da DOONGLLE !! (eski adıyla EPENPAL)


Benim gözümde Facebook’tan pek bir farkı yok bu uygulamanın. Arkadaş ekleyebiliyorsunuz, fotoğraf paylaşabiliyorsunuz, metin yazabiliyorsunuz, mesajlaşabiliyorsunuz. 
Fakat en önemli özelliği  uluslararası bir uygulama olması. Her ülkeden arkadaş bulabilmeniz mümkün. Fotoğraflarınıza her  an birileri yorum yapabilir ve mesaj kutunuz yabancı arkadaşlarınızdan gelen mesajlarla dolup  taşabilir.
***

Uygulamayı Türkçe kullanabiliyorsunuz fakat her yerde olduğu gibi burada da ortak dil İngilizce. Bu  yüzdendir ki mesajlar ve yorumlar genellikle İngilizce yoğunlukta. Ciddi manada dil gelişimi için  elverişli bir uygulama olan Doonglle, uzun süreli arkadaşlıklar edinmeniz için güzel bir yöntem! Bir  çok ülkeden arkadaş edindim, Instagram’da olsun, Kakaotalk’ta olsun konuşmalarımızı hala  sürdürmekteyiz. 

Özellikle Korelilerin yoğun ilgi gösterdiği bir uygulama olduğu için zaman tüneli her yenilendiğinde  birçok korelinin yaptığı paylaşımları görebilirsiniz.
Kore fanlarının, Kpop takip edenlerin,Korece öğrenenlerin vazgeçilmezi bir uygulama olduğu için  her an Korece paylaşımlar görebilir, kendinizi bu paylaşımları okuyup anlama çabası içerisinde  bulabilirsiniz :D 
어머 어머!! ㅋㅋㅋ
Şöyle bir durum mevzu bahistir ki, Korelilere olan ilgi fazlasıyla ve abartılı bir şekilde olduğundan bazı Koreliler(Hepsi demiyorum)yorumlarınıza, mesajlarınıza yanıt vermiyor. Ya bu kadar ilgiyi  sevmediklerinden ya da gösterilen bu ilgiden ötürü havalarından geçilmiyor olmalarındandır.. 

Bu yüzden attığınız her mesaja cevap alamazsanız üzülmeyin derim, sorunu kendinizde aramayın. 
Öhm öhmm pekalası bu uygulamaya nasıl kaydoluyoruz?
Kızlar açın Google Play’i başlıyoruz...

Arama butonuna DOONGLLE yazdıktan sonra mavi simgeli, üzerinde beyaz kanat olan bir uygulamayı gördük mü? Tıklayın!!

İniyor, iniyor,iniyor ve indi.!!
Ta daaaa. !! 
Ve her uygulamada olduğu gibi doldurmanız gereken yerler çıkıyor karşınıza hesap açmak için. İyi, hoş pekala kayıt olduktan sonra ne yapmam gerekiyor?
Arkadaşlar acı bir gerçek var o da şudur ki profiliniz Doonglle tarafından onaylanana kadar(verify diye geçiyor.) paylaştığınız durumlar veya fotoğraflar sadece o anlık zaman tünelinde gözüküyor ve  profilinize düşmüyor. Onaylanmasını beklemeniz gerekiyor. 
Yaklaşık 4-5 saatlik bir süreç fakat bu süre değişedebiliyor. 

Profil fotoğrafı koyamıyorsunuz ve sizin  durumunuza/fotoğrafınıza yapılan yorumları bile yanıtlayamıyorsunuz. 

Bekliyorsunuz arkadaşlar,  içiniz acıya acıya sabır çekerek. Bilmeniz gerekir ki her ülkeden kullanıcı bulunduğundan dakikasında onlarca yüzlerce paylaşım yapılabiliyor, ve iletişime geçmek istediğiniz insanları saniyelik farkla  kaybedebiliyorsunuz bu yüzden dikkatlice zaman tünelinde gezmeniz gerekiyor. Hele ki profiliniz  onaylanmadıysa, sonrasında aynı kullanıcıyı bulmak güçleşebiliyor.
Peekiii onaylandı ve sonrası????

Artık bir profil oluşturabilirsiniz paylaşım yapabilirsiniz özgürsünüz! Tabi kullanıcıları rahatsız  etmiyoruz değil mi? :D Aksi takdir de şikayet edilebilirsiniz. Gıcıklığına yorum yapanlarla  karşılaşabilirsiniz. KEEP CALM diyorum sadece. Böyle insanlar her yerde var ne yazık ki. Üzgünüm. Banlayın gitsin :D
Unutmadan!!!! 
Şunu da eklemeliyim ki, profilinizi birileri ziyaret ettiğinde bildirim geliyor fakat o da ne?!?!  İsmi yazmıyor :( Aynen şöyle diyor: Someone has just visited your profile.
Türkçe tercümesi: Hıııı çok bulursun canım..
Bazen profil ziyaretleriniz kasıtlı yapılabiliyor. Bildirimleriniz bu şekilde doluyor sabırlı olun :D
(Birkaç kişiye bende yapmıştım Allah affetsin)
Sitenin en sevdiğim özelliklerinden biri de her kullanıcının paylaşımının sağ üstünde  ülkesinin/ o an bulunduğu yani Doonglle’ a kaydolduğu ülkenin bayrağı gösteriliyor. Çoğu ülkenin  bayrağına aşina oluyorsunuz. Çok hoş değil mi?? *.*

Kullanıcıların profillerini takip edip paylaşım yaptıklarında bildirim alabilirsiniz. Arkadaşlık isteği  gönderebilirsiniz. Her ne kadar takip/arkadaşlık yapılsa da herkesi samimi bulamıyorum bu  uygulamada. Birkaç mesajlaşma sonrası biten arkadaşlıklar çoğunlukta.
 Tabi durum böyle olsa da  hala konuştuğum arkadaşlarım var. Özellikle Doonglle’da tanışıyorsanız sonrasında KakaoTalk’ta  devam ediyorsunuz. 
KakaoTalk demişken şunu da söylemeliyim; zaman tünelinde denk gelirseniz KakaoTalk sohbet  gruplarının linkine tıklayarak ChatRoom’lara katılabilirsiniz. Bu ortamları pek samimi bulmuyorum  açıkçası. Yine de zaman öldürmek için güzel bir yöntem. Belki tek tük arkadaşlıklar edinebilirsiniz . Garantisini vermiyorum. Gruba girenlerin çokluğu kadar grubu terk edenlerde azımsanamayacak  kadar çok. :D 꺼저!
***
Eveett bir yazımın daha sonuna geldik :) Umarım işinize yarayabilecek bir şeyler yazmışken az da olsa yüzünüzde tebessümün yer edinmesine vesile olabilmişimdir. Ben yazarken çok eğleniyorum, sanki  sizler karşımda oturuyorsunuz da bende heyecanla bir çırpıda anlatıveriyorum her şeyi. Bu böyle  sürüp gitsin bende sürekli yeni şeyler anlatayım sizlere, açıklamalarda bulunayım. Sevdim bu işi!  Hihihi takipte kalın uzun bir süre buralardayım ! 

Şimdilik hoşçakalın. Bol bol arkadaş edinin. Yeni ve yabancı arkadaşlar edinmek sizleri hem  sosyalleştirecek hem de kendinize olan güveninizi kuvvetlendirecektir.
아자아자 ! 화이팅 !!



---

Korece şarkıların Türkçe okunuşlarına ulaşmak isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilir :)


Yorumlar

  1. penpaland.com tavsiye ediyorum , buradan kendinize arkadas edinebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilgilendirme için teşekkürler uygun bir zamanda siteyi inceleyeceğim :)

      Sil
    2. Uygulama engellediklerim sayfamı görebilir mi yoksa sadece mesaj atmasını mı engellemiş oluyorum. Çok önemli lütfen yardımcı olun. Sayfamı gormesini istemediğim biri var

      Sil
  2. İndirip uzun zaman önce girmiştim sonra telefondan uygulamayı kaldırdım şimdi yine indirdim ama bu sefer e postamı ve şifremi unuttum :'( O hesabıma girmem gerek. Ne yapıcam şimdi ben :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. epostanı hatırlayabilirsen gelen mailden şifreni sıfırlayabilirsin fakat epostanı hatırlamıyorsan çok zor gibi :( kullanıcı adınla kendini aratma vardı sanırım bi ara, doğrulama amaçlı,artık yok galiba. en iyisi epostanı hatırlamaya çalışmalısın maalesef yapabileceğim bir şey yok:(

      Sil
  3. Resim veya hikaye paylaşmak ucretlimi birde paylaşım yapamıyorum yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  4. Paylaşım yapmak ucretlimi acaba birde paylaşım yapamıyorum yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşım yapabilmeniz ve yorum yazabilmeniz için hesabınızın onaylanması gerekiyor. En geç bir gün içinde onaylandıktan sonra ücretsiz paylaşım yapabilirsiniz.

      Sil
  5. ımm kakao talk daha önce duymuştum ama indirmedim şimdi indirmek istedim iksini de yazıların çok samimi 7/24 burada kalsam blogunda yatsam kalksam:)
    müzik listeni hergün değiştiriyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tatlısın yorumların mutlu etti beni :) uygulamalar güzel, arkadaşlık açısından. kakaotalkta arkadaş bulunmuyor, bulunan arkadaşlarla konuşmalara kakaotalkta devam ediliyor istenilirse. whatsapp gibi kısacası. bu arada müzik listemi her gün değiştirmiyorum ama yakın zamanda blogu yenileyeceğim. eklememi istediğin şarkı varsa yazabilirsin :)

      Sil
  6. hesabımı nasıl kapatabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayarlar(settings) kısmına girin. aşağılara doğru delete account var. orayı tıklayarak doonglle hesabını sile tıklayın.

      Sil
  7. Benim hesabım onaylandı ama yine bişey paylaşamıyorum verify me diye bi uygulama mı gerekiyormuş oda ücretli yardımcı olabilir misiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onaylandığında ücretsiz paylaşım yapılabiliyor ne zaman kaydoldunuz uygulamaya? verify me daha farklı onaydan. eğer dediğiniz adres onayıysa evet ücreti var onun

      Sil
  8. dün bloğunuzu okuduktan sonra kaydoldum verify hakkında bilgim yok sizin varsa paylaşır mısınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güncelleme sonrası uygulamada değişiklikler yapılmış olabilir uygulamayı tekrar kurup sonucunu size açıklarım :)

      Sil
    2. Verify me kısmını aktifleştirdiğinizde belli bir ücret karşılığında paylaşımlara hemen başlayabiliyorsunuz. Ücret karşılığında bazı haklarda elde ediyorsunuz. Ücret ödemek istemezseniz bir gün bekliyorsunuz ve bu sürede bilgileriniz incelenip uygun görülürse hesabınız paylaşıma açılıyor yani verified edilmiş oluyorsunuz.

      Sil
  9. Bir şey sormak istiyorum hesabıma girenleri görmek için premium üye olmamı istiyor ücretli bir şey mi ve paylaşım yapmak da mi ücretli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. premium üyelik ücretli. ve bu üyeliğin sağladığı bazı avantajlar var sayfanızı ziyaret edenleri görebilmeniz gibi. premium üyelikte paylaşım yapmak ücretli değil diye biliyorum. sadece bazı avantajlardan yararlanmak için ücret ödüyorsunuz.

      Sil
    2. Uygulama engellediklerim sayfamı görebilir mi yoksa sadece mesaj atmasını mı engellemiş oluyorum. Çok önemli lütfen yardımcı olun. Sayfamı gormesini istemediğim biri var

      Sil
    3. Sayfanızı göremiyor diye biliyorum. Zamanında birini engellemiştim ve sonra kaldırmıştım engeli. O süre içinde paylaşımıma yorum yapamamıştı.

      Sil
  10. Merhaba bu uygulamayı türkçeye çeviremiyor muyuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uygulamanın ayarlarında bazı kısımlar türkçe açıklamalı ama ne yazık ki tamamen türkçeye çevrilmiyor diye biliyorum baksam da bulamadım bu tür bir ayar :(

      Sil
    2. Doongel da mesajları nasıl silebiliyoruz

      Sil
    3. Güncellenmiş halinde silme butonu gözükmüyor ne yazık ki

      Sil
  11. Merhaba benim telefonum htc 620 ancak sanal tuşlar yüzünden geçiş yapamıyorum ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ferhat, sorunun ne olduğunu tam olarak anlayamadım, kullanıcı adını ve şifreni yazdıktan sonra uygulamayı açamıyor musun?

      Sil
  12. Bilgilerimi nasıl değiştirebilirim? mesela il olarak istanbulu seçtim ilk başta sonra nolduysa paylaştığım her yazı veya resimde kayseri çıkıyor nasıl düzeltebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. profilinizde adınızın yanındaki kaleme tıklayın, en aşağıda yaşadığım şehir kısmından düzeltebilirsiniz.

      Sil
  13. Merhabalar ben yanlışlıkla çıkış yaptım mail adresimide hatırlamıyorum 2 mail adresimide girdim kabul etmedi nasıl bir yol izlemeliyim? Nerden ulaşabilirim yada o hesabımı nasıl silebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ne yazık ki mail adresiyle giriş yapılabiliyor sadece, bu yüzden başka bir hesap açıp kendinizi aratıp, eğer bulursanız hesabınızın kapanması için spam attırabilirsiniz.

      Sil
  14. MERHABA.Ben doonglle uygulamasını indirdim fakat arkadaş edinemiyor ve mesaj atamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, mesaj atabilmeniz için hesabınızın onaylanması gerekiyor, bir gün kadar sürüyor onaylanması.

      Sil
    2. Benim hala onaylanmadı pazar günü yükledim bugün salı hala onaylanmadı ne yapacağım?

      Sil
  15. merhaba ben doonglle uygulamasını kullanıyorum ama şekli sizin dediğiniz gibi çıkmıyor bende arkadaş edinmem veya mesaj atabilmem için bir gün beklemem mi gerekiyor
    yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, uygulamanın simgesi değişti şu şekilde ( :D )
      Hesabınız yaklaşık bir gün içinde aktifleşiyor, sonrasında paylaşım yapıp arkadaşlık istekleri gönderebilirsiniz.

      Sil
  16. Uygulama ücretli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır değil, sadece premium üyeliklerde size tanınan haklar sebebiyle ücretli oluyor

      Sil
  17. Selam 2 gündür hesabım onaylanmıyorrr ne yapmalıyım???

    YanıtlaSil
  18. Selam hesabım 2 gündür onaylanmıyor ne yapmalıyım???

    YanıtlaSil
  19. Hesabim 2 gündür onaylanmıyor ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  20. Merhaba ben samsung kullanıyorum uygulamayı indirdim profilimde görününüyo fakat story kısına resim yükleyemiyorum bunun nedeni ne acaba?

    YanıtlaSil
  21. Ben doongle uygulamısını indirdim fotograflar paylaştım uzun süre takıldım sonra ne olduysa yakaşık 3 ay profilimin onaylanmasını bekliyorum lütfen yardım edermisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süre kullanabildiyseniz onaylanmış olması gerekiyor, yoksa kullanırken kısıtlamalar yapıyor örneğin yorum yazmanıza izin vermemesi gibi. Yardımcı olabilmek için soruyorum, Onaylanmadığını neden düşünüyorsunuz?

      Sil
  22. MERHABA FOTOGRAF PAYLASIYORUM FAKAT FLU CIKIYOR NEDENİNİ BİLEN VARMI

    YanıtlaSil
  23. Ben block yedim o nasil kalkar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalkmayabilir, rahat kullanım için yeni hesap açmanız gerekiyor.

      Sil
  24. Hesabımı kapatmıştım tekrar açtığımda fotoğrafları beğenemedim gönderi paylaşamadım profilin onaylanması gerekiyormuş ama uzun zaman geçti daha onaylanmadı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 gün içerisinde onaylanıyor normalde fakat bu süre içinde uygulamayı silerseniz süreç başa sarar

      Sil
  25. Hesabım şikayet üzerine engellendi . Yeni hesap açmaya çalışıp formu doldurunca tamama basıyorum kayıt olamıyorum yine aynı şeyi söylüyor "hesabınız engellendi "

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı kullanıcı adı veya aynı mail üzerinden kayıt oluyorsanız kabul edilmeyebilir.

      Sil
  26. Merhaba bende hesabı nasil silebilirim diye soracaktim önceki yorumla denedim ama delete account yazısı yok türkçe yaziyo hep onlardada sil yoktur yani yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  27. Hesabımı engelleseler veya kapanirmi kendi

    YanıtlaSil
  28. Ben hesabı silemiyorum yardım edin lütfen sil diye bir yazı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hesabı bende silememiştim, profil bilgilerinizi ve paylaşımlarınızı tamamen silerek uygulamayı kaldırabilirsiniz. Veya hesabınız engel yerse kapanabilir.

      Sil
  29. Merhaba uzun zamandır uygulamayı kullanıyorum. Bir fotoğrafıma "profildeki yorumunuz hacklenmiş durumda, düzeltmeniz daha iyi olur" böyle bir yorum geldi. Ne anlama geliyor. Nasıl bir sorundan bahsediyorlar anlamadım. Bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülhan, böyle bir uyarıyı ilk defa duyuyorum. Yorumunuz rahatsız edici bulunmuş olabilir, şikayet edilmiş de olabilir. Yorumu düzeltmeniz istenmektedir.

      Sil
  30. Şifremi nasıl değiştirebilirim

    YanıtlaSil
  31. Doonglle uygulaması ücretli mi?

    YanıtlaSil
  32. Doonglle uygulaması ücretli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır değil, eğer Pro üyeliğe geçmek isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor

      Sil
  33. Ban yedim. Sebepsizce ama mail atmak ietiyorum verdikleri mail adresi yanlis. Telefona direk ip ban atmislar ve yeni hesap acsanda banli oluyor. Ne yapacagim?

    YanıtlaSil
  34. 2 haftadır yükledim fotoğraf paylaşamıyorum galerimdeki fotoğrafı paylaşmak istiyorum mesala uygulamanın hangi bölümünden paylaşabilirim

    YanıtlaSil
  35. Sildigim hesabı nasıl geri alırım

    YanıtlaSil
  36. Bu uygulama ücretli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücretli değil, fakat üyeliğinizi pro üyeliğe yükseltirseniz ücretlendirmeye tabii tutulursunuz.

      Sil
  37. Merhaba ben bir aya yakın önce doongleyi uygulama olarak kaldırdım şimdi tekrar indirdim ve şifresini unuttum giriş yapamıyorum facebook ile bağlan yaptığımda hesap silindi diyor Google ile yapamıyorum çünkü o gmail üzerine açmadım hesabı kendim silmediğime eminim nasıl tekrar giriş yapabilirim acaba?

    YanıtlaSil
  38. Merhaba bir ay önceye kadar doongleyi uygulama olarak kaldırdım şimdi tekrar indirdim ve şifresini unuttum giriş yapamıyorum facebook ile bağlan yaptığımda hesap silindi diyor Google ile yapamıyorum çünkü o gmail üzerine açmadım hesabı kendim silmediğime eminim nasıl tekrar giriş yapabilirim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, eğer facebook hesabınızı sildiyseniz doonglle hesabınızda siliniyor diye biliyorum. Belki kullanıcılar tarafından şikayet edilip kapatılmış da olabilir. Şifrenizi unuttuysanız şifremi unuttum diyerek mailinize gelecek bağlantıyla şifrenizi değiştirebiliyorsunuz fakat facebook hesabınızın şuan aktif olması gerekiyor facebook yoluyla bağlandıysanız.

      Sil
    2. Ben ilk açarken kendim telefonda olmayan bir gmail ile açtım kendim oluşturarak açtım facebook ile de açmadım ama facebook ile bağlan yaptığımda hesap silindi diyor o açtığım gmail telefonumda yok nasıl yapabilirim?

      Sil
    3. Gmaili telefonunuzda açmayı deneyin, şifreyi bilmiyorsanız güvenlik sorularıyla gmail hesabınızı aktif hale getirmeye çalışın. Doonglle uygulamasına gmail yoluyla erişebileceğinizi düşünüyorum. Facebook hesabınız bağlı değilse o sebepten hesap silindi demiş olmalı.

      Sil
    4. Gmaili telefonda açmayı denedim ama gmaildeki noktalama işaretleri buna engel oldu uyuşmadı güvenlik sorularıyla nasıl aktif hale getireceğimi de bilmiyorum evet ben en başta hiç facebook ile bağlanmadım kendim oluşturarak bir gmail açtım bu arada cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim

      Sil
  39. Merhaba uygulamaya şifremi unuttuğum için giremiyorum ama geçen facebook ile bağlan yaptığımda silindi dedi ondan bir kaç dakikada sonra profilinizi biri ziyaret etti diyor o nasıl oluyor acaba yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  40. iyi günler doonglle uygulamasında hikaye,durum veya fotoğraf paylaşmak ücretli mi acaba

    YanıtlaSil
  41. Merhaba ben doonglle hesabımı silmek istiyorum ne yapmalıyım teşekkürler şimdiden 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder